• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi görmekte olan askerleri ziyaret etti.

Yetkililerinden bilgi alan CHP Lideri, hastanede tedavi gören diğer hastaları da ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve İl Başkanı Adnan Keskin de ziyarette hazır bulundu.

Yaralıların durumları hakkında yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sadece Ankara patlamasında yaralananları değil, Doğu ve Güneydoğu'da yaralanan gazileri de ziyaret ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Moralleri çok iyi. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasını hiçbirimiz istemiyoruz. Türkiye, özellikle son 1 aydır bir vicdan muhasebesi yapmak durumunda kaldı. Neden bu tablolar ortaya çıkıyor, neden önlem zamanında alınmıyor? İstihbarat zafiyeti olduğu söyleniyor. Bu zafiyetin ortaya çıkarılması lazım. Kim, hangi makam görevini yapmıyorsa onun üzerinde durulması lazım. Bütün bunlardan bir siyasal sorumlu ortaya çıkarmamız lazım. Ülkeyi kim yönetiyor? Ülkeyi yönetenler en azından bunun sorumluluğunu üstlenebilmeli. Sorumluluklarının gereğini yerine getirebilmeli. Bunu yapamazsak emin olun siyaseten ve ahlaki açıdan sınıfta kalmış oluruz. Yazık günah bu insanlara, yazık günah bu tabloya. Bu tablo bizim kaldırabileceğimiz, içimize sindirebileceğimiz bir tablo değil." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, bazı bulguların PYD'yi işaret ettiği yönündeki sorularına Kılıçdaroğlu, "Bazı örgütlerin de üstlendiğini ifade ettiler. Sonuçta bu olayın faillerinin bulunarak yargının önüne çıkarılması lazım hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde. Çünkü hükümet kanadının yaptığı açıklamalar, bazı kurumları, bazı kuruluşları, bazı sivil toplum örgütlerini tatmin etmediği yönünde belli işaretler var. Biz isteriz ki failler yakalansın, bütün delilleriyle yargıya teslim edilsin." şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, GATA'da yaralıları ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim