• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Kılıçdaroğlu: ' Başbakan tıpış tıpış götürecek'

Kılıçdaroğlu: ' Başbakan tıpış tıpış götürecek'
CHP Genl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçimi için liderleri konuk edildiği Televizyon programına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’nin, Cumhurbaşkanı seçimi için liderleri konuk ettiği programa katıldı.
 
Oğuz Haksever’in sorularını Giresun’da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ABD’deki İsrail lobisinin en etkin kuruluşlarından Amerikan Yahudi Kongresi’nin, 2004’te verdiği ödülü Başbakan’dan geri istemesini değerlendirdi.
 
"Biz onu uyardık ama dinlemedi" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendisi verseydi iradesiyle iade etmiş olacaktı. Şimdi hangi yüzle geri verecek... Tıpış tıpış götürecek..." dedi.
 
Programa giriş, 'sıcak gelişme' başlığı altında, Başbakan Erdoğan'ın Gazze saldırısı nedeniyle İsrail’e yönelik sert eleştirileri sonucu geri istenen madalyayla oldu.
 
CHP lideri konu hakkında şunları söyledi: 

"Ben, Gazze’de yaşanan dram dolayısıyla ‘madalyayı iade et’ demiştim. Hiç ses çıkmadı, iade de etmedi. Ama 'İsral’le ne ilgisi var onların' dedi. Eğer iade etseydi, kendi iradesiyle iade etmiş olacaktı. Ama onlar nasıl madalya vermeye karar verdilerse, şimdi ‘geri ver’ diyorlar. 
Hangi yüzle ve nasıl geri verecek? Bizim sözümüzü dinleseydi; her eleşritiriyi kendi şahsına yönelik olarak algılıyor ama dış politika milli olmalı diye düşünürüz biz. Biz defalarca uyardık ama o ‘biz doğruyuz’ dedi. Bugün yalnızlaşan bir Türkiye var. Yarın madalayı iade edip etmeyeceğini merak ediyorum, tıpış tıpış götürecek ve iade edecek..."   

- CHP lideri, 'Seçmen neden Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy versin?' sorusuna, madde madde sayarak yanıt verdi ve "Bir Yunus, Mevlana, Hacı Bektaş gibi bu ülkenin yetiştirdiği ender değerlerden birisi” dedi.   
 
BOYKOTÇU VE AYDINLARA SESLENDİ

- Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçiminde oy vermeyeğini belirten boykotçulara ve aydınlara seslendi: Üçünü de beğenmeyebilirler ama yine de bir tercihte bulunsunlar.   

140724-chpic.jpg
 
KEMAL DERVİŞ'TEN GELEN TELEFON

- Kemal Derviş'ten Ekmeleddin İhsanoğlu'nun onun tavsiyesiyle aday gösterildiği yönündeki haberler üzerine telefon geldi ve söylediği sözler beni mutlu etti..."  

"İTİRAZLAR OLACAĞINI BİLİYORDUM"

- CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün her şeye rağmen cumhurbaşkanlığını belli bir çıtanın altına düşmeden sürdürdüğünü söyledi ve İhsanoğlu ismine partisinden yükselen itirazlara değindi.   
 
"KÖŞK'E ÇIKMA İHTİMALİ YOK, NOKTA"

- Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkması durumunda takınacakaları tutumu ve 'paralel yapı' operasyonununu değerlendirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim