• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kıbrıs Gazileri, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti

Kıbrıs Gazileri, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti
Kıbrıs Barış Hareketi Şehitlerini Anma Konferansı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen, Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı...

Kıbrıs Barış Hareketi Şehitlerini Anma Konferansı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen, Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Emekli Albay Orhan Ceylan ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Malatya'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz Bora, "Bizi anavatanımızdan, sizi de yavru vatandan ayırmak istiyorlar. Bu ayrımı isteyenler güçlü Türkiye'yi bölgesinde ve Kıbrıs'ta bulunmasını istemeyenlerdir. Biz hiçbir zaman yenilmeyeceğiz. Bu tehlikeleri gören bir toplum olarak bunlara karşı el birliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde Anavatanımız ile kenetlenerek bunların üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

"KIBRIS'TA YAŞAMAKTAN MUTLUYUM"

Kıbrıs Barış Hareketi sırasında Kıbrıs'a paraşütle ilk inen birlikte yer aldığını belirten Emekli Albay Orhan Ceylan ise Kıbrıs'ta yaşamaktan mutlu olduğunu söyledi. Orhan Ceylan, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Kıbrıs'taki görevimizi başarı ile yerine getirdiğimize inanıyorum. Emekli olduktan sonra tekrar Kıbrıs'a dönerek yerleştim. Kıbrıs'ta yaşamaktan, hizmet etmekten mutluluk duyan bir insanım. Bizleri kabul ettiğiniz içinde sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"GAZİLERİMİZİN AYRI BİR YERİ VAR"

Gazilerin gönüllerinde her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Çakır da misafirleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Çakır, "Gazilerimiz, şehitliği göze almış ülkesi, vatanı ve halkı için mücadele etmiş insanlarımızdır. Her zaman onları saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Onların toplumun gönlünde de ayrı yerleri var. Kıbrıs olunca daha ayrı bir yeri var. Birliğimiz beraberliğimiz adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir devlet olmasını gönülden temenni ediyorum. Ülkemizin vermiş olduğu destek ve katkı hiçbir zaman inkar edilemez. Bugün Malatya'da olmanız bizleri son derece memnun etti" ifadelerini kullandı.

Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a Türk Mukavamet Teşkilatı Andı'nın yazılı olduğu plaket verirken, Başkan Çakır ise misafirlerine kuru kayısı hediye etti.

Kıbrıs Gazileri, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti

Kıbrıs Gazileri, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim