• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

KESK, üyeleri için basın açıklaması yaptı

KESK, üyeleri için basın açıklaması yaptı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şubeler Platformu, sözde sürgün edildiği ileri süren 3 üyesi için basın açıklaması yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şubeler Platformu, sözde sürgün edildiği ileri süren 3 üyesi için basın açıklaması yaptı.

Belediye meydanında bir araya gelen KESK üyeleri, "Sürgün bir insanlık suçudur" pankartı açarak tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü İdris Gürkan, yaptığı açıklamada, "Nefes almanın gittikçe zorlaştığı bu coğrafyada demokratik haklarımız için durmadan, yorulmadan mücadele ettik. Her gün ama her gün canların toprağa düştüğü bu günlerin yaşanmaması adına sokaklarda barış çağrısında bulunduk. Buna karşılık Muş Valisi geldiği günden beri biz emekçileri açıkça hedef göstermiştir. Kurum kurum gezip, "Burada kaç hain olduğunu biliyorum" deyip üyelerimizi tehdit etmiş, ben sizinle değil sizin ağababalarınızla uğraşacağım." demiştir. Bilinmesini isteriz bu tür kul, köle, ağa ilişkileri bizim sendikamızda bulunmaz. Biz birbirimizin yoldaşıyız, arkadaşıyız." dedi.

Memurlar siyaset yapıyor söyleminin gerçek anlamda yerini bulmaması halinde bu açıklamanın ucuzluktan öte bir anlam taşımayacağına işaret eden Gürkan, şöyle devam etti: "Evet, kurumlarda siyaset yapılıyor. Hem de siyasetin emri dışında tek bir yaprak bile kımıldamıyor. Ama bu siyaset AKP lehine siyasettir. Eğer AKP lehine bir şey varsa herkes itaat ediyor. AKP'li siyasilerin istemleri dışına çıkabilecek cesarete sahip Muş'ta tek bir tane bürokrat yoktur. Şimdi durum böyleyken kurnazca hareket edenler, sadece "Barış" istiyoruz diye bize yapmadıklarını bırakmıyorlar. Bizleri AKP'nin memuru yapmaya çalışıyorlar, kabul etmediğimiz zaman da bizleri siyaset yapmakla suçluyorlar. Evet, biz insanlığın, insan olmanın gereklerini yerine getiriyoruz. Ne mi yapıyoruz; örneğin yalakalık yapmıyoruz ve onursuzca tavırlar almıyoruz. Örneğin yolsuzluklara, haksızlıklara, hukuksuz uygulamalara, yandaş kayırmaya, liyakatsiz atamalara karşı çıkıyoruz. Her şeyden önemlisi bizler savaşa karşı çıkıyoruz. Çünkü insan olmanın gereği budur. Çünkü biliyoruz ki tarih hepimizi sorgulayacak. Dün 12 Eylül faşist generalleri karşısında hazırolda bekleyen anlayış nasıl lanetleniyorsa bugünkü haksızlıklar karşısında aynı tavrı sergileyenler ve kraldan daha kralcı olanlar da gelecekte utanç kavramının temsilcisi olacaklardır."

Sürgün kararlarının iptaliyle ilgili yargı sürecinin de başladığını kaydeden Gürkan, "Bu karara imza atanlarla hukuk çerçevesinde hesaplaşacağımızı ilan ediyoruz. Son olarak diyoruz ki bizi sürgünlere gönderebilirsiniz, işten atıp açlıkla sınayabilirsiniz, zindanlara atabilirsiniz, hatta katledebilirsiniz. Ama halklara, barışseverlere sözümüzdür, hiç kimse ve hiçbir güç bize diz çöktüremeyecek." şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasından sonra KESK üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

KESK, üyeleri için basın açıklaması yaptı

KESK, üyeleri için basın açıklaması yaptı

KESK, üyeleri için basın açıklaması yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim