• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

KESK 'memurlara cadı avı' genelgesine tepki gösterdi

KESK 'memurlara cadı avı' genelgesine tepki gösterdi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, kamuoyunda "Cadı Avı" olarak bilinen Başbakanlık genelgesine tepki gösterdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, kamuoyunda "Cadı Avı" olarak bilinen Başbakanlık genelgesine tepki gösterdi. Mevcut genelge ile yasaların ve mahkemelerin hiçe sayıldığını söyleyen Özgen, "Binlerce üyemiz sürgün edildi, yüzlercesi işten atıldı ya da atılması talebiyle soruşturmalar yürütülmektedir." dedi

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Ankara'daki genel merkezde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Özgen, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı, devlet memurlarına örgüt bağlantısı olduğu gerekçesiyle işine son verebilecek düzenlemeyle ile yasama yetkisinin başbakanlığa, yargı yetkisinin ise amirlere devredildiğini savundu.

Özgen, "En kaba hali ile Başbakanlık bu genelge ile amirlerine siz dediklerimizi uygulayın, hukuk kısmını biz hallederiz" demektedir. Bu hali ile yayınlanan genelge yasaya aykırı olup başlı başına suç oluşturmaktadır. Kanunsuz emir; veren için de ve uygulayan için de suçtur!" diye konuştu.

Ak Parti hükümeti valileri ve idarecilerinin keyfi davrandıklarını ileri süren Özgen, "Şu anda bile AK Parti valileri ve idarecileri kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle üyelerimiz hakkında soruşturmalar açıyor, sürgün ediyor, mobbing uyguluyor, gözaltına aldırıyor, tutukluyor ya da görevden uzaklaştırıyorlar. Binlerce üyemiz sürgün edildi, yüzlercesi işten atıldı ya da atılması talebiyle soruşturmalar yürütülmektedir. AİHM, Anayasa Mahkemesi ve uluslararası sözleşmelere rağmen greve katıldıkları için binlerce kamu emekçisi hakkında davalar açıldı. Basın açıklamaları artık Terörle Mücadele şubeleri tarafından takip edilmekte ve bu kapsamda işlem yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

KESK Genel Başkanı sözlerine şöyle devam etti: "Elbette fiili ve meşru mücadelenin yanı sıra hukuka aykırı bu genelgeye karşı en kısa zamanda hukuki mücadele de başlatarak genelgeye karşı yargı süreci başlatacağız. Yine konuyu uluslararası emek örgütlerinin gündemine taşıyacağız. Kamu emekçilerinin yüz yılı aşkın mücadelesi ile elde ettiği kazanımları AK Parti'nin insafına terk etmeyeceğiz"

Konuşmasının ardından Ankara'daki patlamada ölenler için başsağlığı dileyen Özgen, yaralılara ise acil şifalar diledi. KESK Genel Başkanı ayrıca, yaşanan saldırıdan önce yeterli önlem almadığı gerekçesiyle hükümeti eleştirdi.

KESK 'memurlara cadı avı' genelgesine tepki gösterdi

KESK 'memurlara cadı avı' genelgesine tepki gösterdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim