• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası
Edirne'nin Keşan ilçesi Müftülüğü Kuran Kursu hocaları tarafından Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara yönelik başlatılan yardım kampanyasına...

Edirne'nin Keşan ilçesi Müftülüğü Kuran Kursu hocaları tarafından Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara yönelik başlatılan yardım kampanyasına ilçe halkından büyük destek geldi. Toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi Şanlıurfa Akçakale'ye gönderildi.

Kurs hocalarının kendi arasında toplamaya karar verdikleri yardımları Şanlıurfa Akçakale'de bulunan Suriyeli sığınmacıların yer aldığı Çadır Kampına gönderme kararı aldıklarını söyleyen Keşan Müftülüğü'nde görevli Vaize Özlem Güneş, kısa sürede Keşan halkı tarafından duyulan çalışmanın büyük bir yardım kampanyasına dönüştüğünü söyledi.

Keşan halkının ve esnafın büyük ilgi gösterdiği kampanyada toplanan çok sayıda eşyanın, sığınmacıların ve Bayır Bucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarını az da olsa karşılayacak nitelikte olduğunu aktaran Güneş, kampanyanın bu kadar ilgi görerek kısa sürede büyümesinden dolayı mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

"GÖNÜLLÜ BİR FAALİYET OLARAK BAŞLADI, YARDIM KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ"

Keşan halkının yardımsever ve duyarlı olduğunu dile getiren Güneş, "Keşan İlçe Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Şanlıurfa Akçakale'de yaşayan mülteci kardeşlerimize, Bayır Bucak Türkmenleri'ne ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım kapsamında biz bir kampanya başlattık. Daha doğrusu küçük bir gönüllü faaliyet olarak başlamıştı Kuran Kursu hocası arkadaşlarımız arasında. Çok şükür bir anda Keşan'daki duyarlı vatandaşlarımız sayesinde kulaktan kulağa dağılarak çığ gibi büyüdü, yardım kampanyası haline dönüştü. Biz bundan dolayı çok gururluyuz. Keşan Belediyemiz de bu konuda bize yardımcı oldu. Gıda, yiyecek, giyecek ve özellikle çocukların, bebeklerin öncelikli ihtiyaçları olan malzemeler burada yer alıyor. Bir ailenin ihtiyacı olan ne varsa, bu yardımların içersinde var. Ben tüm Keşan halkına teşekkür ediyorum ve bunun bir örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Keşan Müftülüğü'nde toplanan ve Keşan Belediyesi tarafından temin edilen TIR'a yüklenen malzemeler, Şanlıurfa Akçakale'deki Çadır Kente gönderildi. Malzemelerin Şanlıurfa Akçakale Müftlüğü tarafından ihtiyaç sahibi sığınmacılara dağıtılacağı bildirildi.

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası

Keşan Müftülüğü’nden Örnek Yardım Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim