• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kepezli Çocuklar Demokrasiyi Öğreniyor

Kepezli Çocuklar Demokrasiyi Öğreniyor
Kepez Belediyesi'nin Antalya'da ilk ve tek olan Çocuk Meclisi'nde çocuklar, genel kurul toplantıları ve komisyon çalışmaları yaparak demokrasiyi öğrenip,...

Kepez Belediyesi'nin Antalya'da ilk ve tek olan Çocuk Meclisi'nde çocuklar, genel kurul toplantıları ve komisyon çalışmaları yaparak demokrasiyi öğrenip, fikirleriyle ilçe yönetimine katkı sağlıyorlar.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda resmi açılışı yapılan Kepez Çocuk Meclisi, 2016 döneminin 1. genel kurul toplantısını yaptı.

İlkokul 4. Sınıf ve ortaokul 7. sınıf başkanlarından seçilen 550 üyeden oluşan Antalya'nın ilk ve tek Kepez Çocuk Meclisi'nde, komisyon kararları görüşülüp karara bağlandı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurul toplantısı, Meclis Başkanı olan 100. Yıl Ortaokulu öğrencisi Dilara Uluk'un açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra komisyon başkanları, toplantılarda aldıkları kararları genel kurula okudu. Genel kurul üyeleri de beğendikleri kararları parmak kaldırma usulü ile seçti. Genel kurul toplantısı, komisyonların 5 önerisini, Kepez Belediye Meclisi'ne gönderilmesi kararını alarak sona erdi.

ÇOCUKLARIN FİKİRLERİ YÖNETİME YOL GÖSTERECEK

Başkan Hakan Tütüncü, çocuk meclisi ile Kepezli çocukların demokrasiyi, pratik yaparak öğrendiğini söyledi. Başkan Tütüncü, Kepez Çocuk Meclisi ile ilgili şunları söyledi: "Çocuk meclisini kurarken amacımız, çocuklarımızın çocuk güzüyle, çocuk aklıyla, çocuk bakışıyla bizlere yol göstermeleri ve bizlere ufuk çizmeleri oldu. Meclis çok önemli bir fikir platformu haline geldi. Meclisin başkanı, mecliste görev alan komisyonlar var. Kepez'in sorunlarının çözümüyle ilgili kararlar alarak, belediye meclisine gönderiyorlar. Çocuk meclis üyelerimize, çocuk güzüyle bakmıyoruz. Meclis üyelerimize, yarının büyükleri gözüyle bakıyor, onlara büyük bir sevginin yanında, derin de bir saygı duyuyoruz."

Kepez Çocuk Meclisi şu komisyonlardan oluşuyor:

Kültür ve Sanat Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Yardım komisyonu, Spor Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ve

Barış ve Kardeşlik Komisyonu

Kepezli Çocuklar Demokrasiyi Öğreniyor

Kepezli Çocuklar Demokrasiyi Öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim