• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'i cazibe merkezi haline getirecek projelerinden 10'unun daha temelini atıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'i cazibe merkezi haline getirecek projelerinden 10'unun daha temelini atıyor.

Kepez'de yatırım, şehirleşme bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. 2015 yılı içerisinde 41 ayrı önemli hizmeti ilçe halkıyla buluşturan Kepez Belediyesi, 2016'da hayata geçireceği projelerini hazırladı. Bu yıl içerisinde Kepez'e, 10 ayrı eser daha kazandırılacak. Mimari projeleri hazırlanan yatırımların yapımı, ihale süreçlerinin tamamlanmasından sonra başlayacak.

ANADOLU ARASTASI

Dokuma Kent Parkı, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Kepez Park Orman, Kent Ormanı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi gibi vizyon projeleri Antalya'ya kazandıran Başkan Hakan Tütüncü, kenti 2016'da da dev bir eserle daha buluşturuyor. Kent Meydanı ve Anadolu Arastası, 2016'nın vizyon projesi olacak. İçerisinde şehitler anıtının da olacağı dev proje, 41 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek.

KEPEZ'E 3. KENT PARKI

Kepez, Dokuma Kent Parkı ve Park Orman Kepez'den sonra bu yıl yeni bir kent parkına daha kavuşuyor. Başkan Tütüncü'nün, mahalli seçim kampanyası döneminde ilçenin batı yakasına vaat ettiği kent parkı, Avni Tolunay Mahallesi'ne yapılacak. Hizmet taleplerine cevap veremeyen 65 bin 700 metrekarelik Tek Sarnıç Mesire Alanı, kent parkı haline getiriliyor.

DOKUMA'YA BİLİM MERKEZİ VE OYUNCAK MÜZESİ

Başkan Hakan Tütüncü, kent parkı çalışmasıyla halka açtığı Dokuma Fabrikası alanında 2016'da iki önemli projeyi daha hayata geçiriyor. Bu projelerden bir tanesi olan Antalya Kepez Bilim Merkezi, Akdeniz bölgesinde ilk olacak. Tütüncü'nün çocuklara ve eğitime önemli bir hizmeti olan bilim merkezi, TÜBİTAK ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası binası içerisinde 8 bin metrekarelik bir alana kurulacak.

Dokuma Fabrikası kompleksi içerisindeki kreş ise oyuncak müzesi haline getirilecek.

Selçuklu mimarisinde yardım merkezi

Kepez, bu yıl sosyal belediyecilik alanda da yeni projelerle tanışacak. Bu projelerden biri sosyal yardımlaşma merkezi binası, Düdenbaşı Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde belediye sosyal tesisi alanında yükselecek. Modern mimarinin ve Anadolu Selçuklu mimarisinin çizgilerini taşıyacak olan binada, bodrum, zemin artı 2 kat olarak planlandı. Tesisin bodrumunda mobilya, gıda ve tekstil mağazaları, zeminde ve birinci katta mağaza, idari ofisler, ikinci katta ise çok amaçlı salon yer alacak. Maddi durumu iyi olmayanlar sosyal yardım merkezindeki çok amaçlı salonda düğünlerini ücretsiz olarak yapabilecekler.

HASTA KONUK EVİNE KALICI BİNA

Kepez Belediyesi'nin, 2016'da sosyal belediyecilikte inşa edeceği ikinci proje ise hasta ve hasta yakınları konuk evi olacak. Halkın duasını almaya dönük bir hizmet olan konuk evinde, Antalya'ya tedavi olmak amacıyla gelen ve kalacak yeri olmayan hastalar ve refakatçileri ücretsiz misafir ediliyor. Kültür Mahallesi'nde, kiralık bir binada hizmet veren konuk evi, kalıcı bir binaya kavuşturuluyor. Yeni Doğan Mahallesi'nde inşa edilecek olan konuk evinde, kalacak yeri olmayan hastalar ve yakınları, otel konforunda ücretsiz olarak ağırlanmaya devam edecek.

3'NCÜ SEMT KONAĞI ESENTEPE'YE

Sosyal belediyecilik alanındaki diğer bir proje olan semt konağı, Esentepe Mahallesi'ne yapılacak. Başkan Hakan Tütüncü, birinci görev süresinde Şafak ve Gazi mahallelerine semt konağı kazandırmıştı. Mimarisi eski Türk konakları şeklinde olan iki semt konağında, sosyal belediyecilik çalışmaları vatandaşın ayağına götürülüyor. Kepezliler, semt konaklarında hem meslek, sanat eğitimi alıyor hem de çok amaçlı salonda sosyal ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirebiliyor. Semt konaklarında çocuklar için internet ve kütüphanenin olduğu bilgi evi ile etüt merkezi de bulunuyor.

2'NCİ KREŞ ÖZGÜRLÜK'E

Kepez Belediyesi, çalışan kadınlara yönelik bir hizmeti olan ve "Nasreddin Hoca" ismi ile Teomanpaşa Mahallesi'nde inşa ettiği kreş ve gündüz bakım evine, 2016'da bir yenisini daha ekliyor. Yeni kreş binası, Özgürlük Mahallesi'nde çalışan ailelere hizmet verecek.

DUACI'YA SOSYAL TESİS

Başkan Tütüncü'nün, çocuklara armağanı olan ve geçtiğimiz yıl 5 mahalleye yapılan semt spor sahaları, 2016'da 3 mahalleye daha inşa edilecek.

Kepez Belediyesi, 2016'da Duacı Mahallesi'ne, bir sosyal tesisi yapmayı da yatırım programına aldı.

2016 PROJELERİ

Kent Meydanı ve Anadolu Arastası,Antalya Kepez Bilim Merkezi (Dokuma Fabrikası),oyuncak müzesi (Dokuma Fabrikası), kreş ve gündüz bakım evi, hasta konuk evi, sosyal yardımlaşma merkezi, Esentepe Mahallesi Semt Konağı, Duacı Sosyal Tesisi, Tek Sarnıç Kent Parkı,3 adet semt spor tesisi.

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kepez’e 2016’da 10 Eser Daha

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim