• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor
Kepez Belediyesi, Fevzi Çakmak, Yükseliş ve Kuzeyyaka mahallesinin ardından Göksu'ya da Aile Sağlığı Merkezi(ASM) kazandırdı.

Kepez Belediyesi, Fevzi Çakmak, Yükseliş ve Kuzeyyaka mahallesinin ardından Göksu'ya da Aile Sağlığı Merkezi(ASM) kazandırdı. Kepez Belediyesi, Göksu'dan sonra Altınova ve Duraliler'e Aile Sağlığı Merkezi kazandıracak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2. döneminde Göksu Mahallesi sakinlerine söz verdiği 2 hizmeti yerine getirdi. Göksu, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) şubesinden sonra ASM'ye kavuştu. Kepez Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Göksu ASM binası törenle hizmete girdi.

ASM'nin açılış törenine AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, iktidar ve muhalefet partilerinin belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Cengiz Nizam, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, mahalle muhtarları, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

ASM SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Törende konuşan Başkan Hakan Tütüncü, Göksu Mahallesi'ne vermiş olduğu bir hizmet sözünü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tütüncü, geçtiğimiz aylarda hizmete giren Göksu AKMEK şubesinin açılışındaki konuşmasında ASM binasını yakın bir tarihte hizmete açacaklarını ifade ettiğini anımsatarak, "İşte bu sözümüzü yerine getirdik. ASM'yi hizmete açtık. ASM, uzun yıllar Göksu Mahallesi'nin ilk kademe sağlık hizmeti ihtiyacına cevap veren, nitelikli güzel bir tesis oldu" dedi.

GÖKSU'YA ŞİFAYI VE DOKTORU GETİRDİK

Mahallere ASM binası yapılması konusunda çok hassas bir belediye olduklarının altını çizen Tütüncü, ASM yapmanın belediyelerin yasal görevi olmadığını ifade etti. Tütüncü, "Biz buna rağmen doktor mahallelerimize daha yakın olsun, şifa mahallelerimizde dağıtılsın, diye şifayı da hizmeti de mahallelerimizin ayağına götürüyoruz. Daha önce açtığımız Yükseliş, Kuzeyyaka, Fevzi Çakmak ASM'lerine ilaveten şimdi de Göksu'da ASM'yi hizmete açtık. Çok yakında Altınova'da ve Duraliler'de de yapımları tamamlanma aşamasına gelen ASM'leri hizmete açacağız. Bu hizmet yasal zorunluluğumuz olan bir hizmet değil. Ama biz yasal zorunluluk olmasa da vicdani sorumluluğumuz gereği Göksu'ya doktoru, şifayı getireceğiz demiştik, Allah'a şükürler olsun, Göksu'ya şifayı ve doktoru getirdik" diye konuştu.

KEPEZ ŞİFANIN MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Tütüncü, göreve geldiği 2009'dan itibaren Kepez'i, sağlığın merkezi haline getirmek için meclis üyeleri ve hükümet ile yoğun bir çaba gösterdiklerine işaret etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Türkiye'nin ilk akıllı hastanesine ev sahipliği yapmak Kepez'e nasip oldu. 400 hasta yatağı, 15 ameliyat hanesi, 72 adet izole yoğun bakım ünitesi, 8 yürüyen merdiveni, 30'un üzerinde asansörü ve 5 yıldızlı odaları olan Kepez Devlet Hastanesi'nin yapımı tamamlandı. Ahatlı Mahallesi'ndeki 52 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tamamlanma aşamasına geldi. Antalya'nın ilk ve tek kanser araştırma merkezi Kepez'de yapılıyor. Bölgemize özel hastaneler konusunda çok yoğun bir yatırım planlaması yapılıyor. Kamu hastaneleri, özel hastaneler, yaptığımız ASM binaları, 112 acil servis istasyonları ile hizmet binamızın bahçesine inşa ettiğimiz belediye sağlık merkezi ile Kepez şifanın merkezi haline geliyor. 1500 yataklı Antalya şehir hastanesini de Kepez'e kazandırdık. Göçerler Mahallemizde çok yakında bir zafer abidesi niteliğindeki şehir hastanesi vücut bulacak" dedi.

GÖKSU'YU TERCİH EDİLEN BİR YER HALİNE GETİRDİK

Göksu Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri değişimden de bahseden Başkan Hakan Tütüncü, "7 yıl evvel göreve geldiğimizde Göksu Mahallesi, Kepez'in dezavantajlı bir bölgesiydi. Gecekondu, mülkiyet problemleri, sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap veremeyen bir şehircilik anlayışı bölgeyi kıskaca almıştı. O yıllarda Göksu'ya, önündeki engelleri kaldırarak burayı güzel, nitelikli bir mahalle haline getirme, avantajlarını öne çıkarma ve bölgeyi tercih edilen bir yerleşim yeri haline getirme sözünü vermiştik. Allah'a binlerce şükürler olsun 7 yıllık çalışmadan sonra Göksu Mahallesi'ni çok ileri noktaya taşımış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

MAHALLEYE KOLEJ YATIRIMI GELDİ

Tütüncü, imar ve mülkiyetle ilgili problemleri çözdükleri Göksu'da inşaat yapılaşma oranını yüzde 42 artırdıklarını kaydetti. İnşaat yapılaşma oranının artırılmasıyla birlikte mahallede nitelikli iş merkezlerinin, konutların ve özel kolejli okulların yapılmaya başlandığına da dikkat çekti. Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı yolu arasında bağlantı yolu yapılacağına işaret eden Tütüncü, "Bu bağlantı yolunun Altınova bölümünün yapımı tamamlandı. Bu yol ile Altınova, Göksu ve yol güzergâhı üzerindeki diğer mahallelerimiz yeni bir ticari hareketliliğe, şehircilik sıçramasına ev sahipliği yapacak" ifadesini kullandı.

DUALARLA AÇILDI

Göksu'nun, yeni hizmetlerle, imara uygun modern konutlarla aydınlık yarınlara uçar adım gittiğine vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, "Biz el ele, gönül gönüle verdikçe, birlikte Kepez olmayı bildikçe, uzaklar yakın olacak, zorluklar kolay olacak. Birliğin ve beraberliğin olduğu yerde rahmet olacak" diyerek konuşmasını tamamladı. Göksu Mahalle Muhtarı Muhammet Akkulak da ASM'nin yapılmasında emeği olanlara teşekkür etti. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra duanın ardından diğer protokol üyeleri ile kurdeleyi keserek Göksu ASM binasını hizmete açtı.

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kepez Belediyesi Mahallelere Şifa Dağıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim