• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Kepez Aktif Yeşil Alanda İlk Sırada

Kepez Aktif Yeşil Alanda İlk Sırada
Antalya'nın merkez ilçesi Kepez'de, 2 milyon 380 bin metrekare aktif yeşil alan ile kişi başına 5.28 metrekare alan düştüğü kaydedildi.

Antalya'nın merkez ilçesi Kepez'de, 2 milyon 380 bin metrekare aktif yeşil alan ile kişi başına 5.28 metrekare alan düştüğü kaydedildi. Merkeze bağlı olan dört belediyenin aktif ve pasif yeşil alan rakamlarına bakıldığında, Kepez Belediyesinin birinci sırada yer aldığı bildirildi.

Toplam 2 milyon 380 bin metrekare aktif yeşil alanın olduğu Kepez'de, kişi başına 5.28 metrekare düştüğü bildirildi. Kültür, sanat, eğitim, sağlık ve spor alanındaki projeler, Kepez'in yaşam standartlarını yükselttiği kaydedildi. Kepez'deki araziler için yarışan yatırımcılar ve müteahhitlerin, henüz imarı yapılmamış arsalar için fiyatı yükselttiği öğrenildi. Varsak'tan başlayıp Expo alanına kadar uzanacak tramvay hattı, 1500 yataklı bölge hastanesi, macera parkı, tek sarnıç parkı, kent ormanı parkı gibi projeler, emlak fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğu öne sürüldü.

"BİNALAR YÖNETMELİĞE UYGUN YAPILIYOR"

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, binaların deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapılmış olması gibi şehirleşmede yeniliklerin kullanıldığını söyledi. Şehirleşme yapılırken günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak unsurların imar planlarına dahil edilmesinin avantajlar yarattığını belirten Cem Oğuz, Antalya genelinin hizmetine sunulacak kamu yatırımlarının Kepez'e kaydırılmasının da en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

"İNSANLAR PLANLI YERLERİ TERCİH EDİYOR"

Gece kondu bölgeleri, kentsel yenilenmeyle bambaşka bir çehre kazandığını kaydeden Oğuz, " Kalabalık ve artık yeni bir yapılaşmanın çok nadir olduğu bölgelerdeki talep, yeni yapılaşmanın olduğu bölge olan Kepez'e kaydı. Akdeniz Üniversitesi'nin kuzeyindeki Kültür Mahallesinde son 5- 6 yılda yaşanan değişim, öğrenci ile akademik kadronun tercihinin değişmesine neden oldu. Santral mahallesi projesi gibi projeler, insanları yapılaşmanın şu an en yoğun olduğu bölge olan Kepez'e yönlendirdi. Kepez'de daha planlı ve yeni binalar var. Bu da emlak fiyatlarının daha değerli hale gelmesini sağladı. İnsanlar daha planlı bölgelerde yaşamak istiyor" diye konuştu.

"AKTİF YEŞİL ALANDA KEPEZ 1."

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden beş büyük belediyeden toplanan veriler, Aksu, Konyaaltı, Kepez, Muratpaşa ve Döşemealtı arasında yapılan araştırma sonucu, Kepez Belediyesi'nin en fazla yeşile yatırım yapan belediye olduğunu ortaya çıkardığı kaydedildi. Merkeze bağlı olan dört belediyenin aktif ve pasif yeşil alan rakamlarına bakıldığında, Kepez Belediyesinin birinci sırada yer aldığı bildirildi.

Kepez Aktif Yeşil Alanda İlk Sırada

Kepez Aktif Yeşil Alanda İlk Sırada

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim