• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Kentin Serüveni, Birleşmiş Kentler Okulu’nda Yaşandı

Kentin Serüveni, Birleşmiş Kentler Okulu’nda Yaşandı
İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi, bu sene üçüncüsünü düzenlediği ve temel hedefi öğrencilere alanında uzman değerli isimlerin...

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi, bu sene üçüncüsünü düzenlediği ve temel hedefi öğrencilere alanında uzman değerli isimlerin katılımı ile kenti gezerek öğretmek olan "Birleşmiş Kentler Okulu-Kentin Serüveni"ni 26 Aralık 2015'te 8 haftayı geride bırakarak "Kent Yönetimi ve Siyaset" paneli ile kapatıyor.

Moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Zeynep Banu Dalaman'ın yaptığı "Birleşmiş Kentler Okulu - Kentin Serüveni" programı 07 Kasım - 26 Aralık 2015 tarihleri arasında sekiz hafta boyunca her Cumartesi günü İstanbul'un farklı semtlerinde, farklı tarihi mekânlarında gerçekleştirildi. Kapanış paneli ise 26 Aralık Cumartesi günü Ortaköy Kültür Merkezi'nde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haziner'ın konuşmacı olacağı konferans ile başlayarak, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katkı ve katılımıyla Beyoğlu LazzoniHotel'de yemekli sertifika töreni ile tamamlanacak.

Proje kapsamında "Kenti Yaşayarak, Bilenlerden Öğreniyoruz" sloganı ile yaşadığımız kenti anlama ve kodlarını çözümlemeye dayalı kültür, sanat, mimari, din, tarih, medeniyet, turizm ve benzeri konularda birçok sanatçı, fikir önderi, akademisyen ve uzman, öğrenciler ile İstanbul'un değerli mekânlarında bir araya getirildi. Hem gezip hem şehre dair her şeye tanıklık eden öğrenciler, farklı mekânlarda aralarında pek çok akademisyen, sanatçı, yazar, gazetecinin olduğu 50 kadar konuşmacıyla birebir tanışıp, onların deneyimlerinden faydalanma ve onlarla bir araya gelme imkânı buldular.

Katılımcılar, interaktif bir şekilde gerçekleşen Kentin Serüveni'nde, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Subyan Mektebi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Darülaceze, Pera Müzesi, Şişli Belediyesi Kuştepe Roman Sanat Evi, Galata Mevlevihanesi, Okçular Tekkesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Öğretmeni,Beyoğlu Belediyesi,TÜRSAB, İFSAK gibi şehrin özel mekânlarında birbirinden özel konuşmacı ve konuklarla bir araya geldiler.

Kültürel bir şölen ortamının yaşandığı programda, kente dair konular gidilen mekânların tarihi ruhuyla birleşerek katılımcıların dimağında unutulmaz deneyimler bıraktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim