• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kent Konseyleri Platfomları Kuşadası’nda toplandı

Kent Konseyleri Platfomları Kuşadası’nda toplandı
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 18. Genel Kurulu Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 18. Genel Kurulu Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı.

Açılışta konuşan Kuşadası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel, "Kentin kalkınma önceliği, sorunları, vizyonu, sürdürülebilir kalkınma ilkelerin temelinin belirlendiği, tartışıldığı çözümlerin önerildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapı ile yönetişim mekanizmalarının oluşturduğu bir kurumdur. Kent konseyleri bir çok alanda şehre ışık tutuyor. Kent konseyleri için en önemli faktör insandır. İnsanların insanca yaşamaları için ne gerekiyorsa onları yapmak istiyoruz. Kent konseyleri olarak bakış açımız herkes insandır, herkes insan gibi yaşamalarının koşullarının oluşturulması için çalışmaktır. Kent konseylerimiz günümüzde birçok alanda ışık tutuyor." dedi.

Kent konseylerinin kararlarının bağlayıcı olmasa da kent için önemli olduğunu belirten Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ise, "Kent konseyleri demokratik kurum yaşamda önemli bir kurumdur. Bizim toplumsal geleceğimizde, toplumsal kültürümüzde yönetme kavramı daha ağır. Birisi ister seçilsin ister atansın her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesinde oluyor. Diğerlerinin bu işi hiç bilmediğini var sayıyor. Atanmışların ve seçilmişlerin en iyi ben bilirim bizim hastalığımızdır. Kent konseyleri bunun güzel bir uygulama alanıdır. Seçilmişlerin atanmışların uzmanların bir arada olduğu genel bir konseydir. Yaptırımı var mı yok, kararları belirleyici mi hayır. Ama bana göre son derede önemli. Katılımcı demokrasi bir sistem yapılanma sorunu olduğu kadar bir kültür sorunudur da. Eğer kültürümüz demokratik değilse, katılımcılığı önde tutmuyorsanız. Her şeyi ben bilirim ben yaparım diyerek yanlış sonuçlara varma ihtimaliniz vardır. Bu konseyler o nedenle bağlayıcı kararlar almasalar dahi toplum yaşantısına önemli ışıklar tutacak kuruluşlardır. Kent konseylerinin kararları bağlayıcı olmasa da dikkate alınır." dedi.

Türkiye'deki Kent Konseyleri'nin Avrupa seviyesine ulaşamadığını ifade eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "2009'dan bu yana Kent Konseyleri Avrupa ülkelerindeki konseylerin yaptığı çalışmalara ulaşamadı. Kuşadası Kent Konseyi daha etkili olacak. Dünyada yönetim denen bir kavram vardı. Yönetim bir yöneten ve de yönetilen vardı. Son yıllarda yönetim kelimesi değişti. Yönetişim olarak kullanılmaya başlandı. Yönetişim, karşılıklı etkileşimle birlikte, yani sadece yöneten ve yönetilenler değil, yönetilenler yöneticilerin ortak kararlar alabildiği yeni bir kavra ortaya çıktı. Biz Kuşadası'nda bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yönetişim anlayışıyla biz Kuşadası'nda sivil topum örgütlerinin biz daha ço rahatsız etmesini, derken bile birlikte yürümesini bizlere yol göstermesini temenni ediyorum. Yönetim ve yönetişim." şeklinde konuştu.

Kent Konsey başkanları ve üyelerine seslen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da kent konseylerinin önemine dikkat çekti. Kentin her türlü alanında konseylerin önerilerinin önerilerine dikkat çeken Yıldız, "Kent Konseyleri'nin bağımsız bütçesi olmalı. Belediyeler Kent Konseyi aldığı kararlara uymalı. Kent Konseyleri ilçeleri daha iyi olmasını sağlayacaktır. Büyükşehir yasasının yeniden ele alınması lazım. Kuşadası'nda farklı turizm çalışmaları yapılmalı. Kuşadası yol bağlantısı yanlış. Doğru olan çevre yolu yapmak, turizm için yeni alanlar oluşturmak. Kuşadası'nda çarpık kentleşme var. Kuşadası'nda turizm yeniden canlandırılmalı." dedi.

Kuşadası Derici Otel'de yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 18. Genel Kurulu'na Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden çok sayıda Kent Konseyi Başkanı ve üyeleri katıldı. Genel Kurul yarın da devem edecek. Kurul sonunda platform sonuç bildirgesi açıklanacak.Cihan

Kent Konseyleri Platfomları Kuşadası’nda toplandı

Kent Konseyleri Platfomları Kuşadası’nda toplandı

Kent Konseyleri Platfomları Kuşadası’nda toplandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim