• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tunç’tan Sınava Gireceklere Uyarı

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tunç’tan Sınava Gireceklere Uyarı
Adıyaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Tunç, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecek adaylara uyarıda bulundu.

Adıyaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Tunç, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecek adaylara uyarıda bulundu.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Tunç, EKPSS'ye son başvuru tarihinin 9 Mart olduğunu belirterek, sınavla ilgili dikkate alınması gereken bazı bilgiler verdi.

EKPSS'nin 24 Nisan tarihinde yapılacağını kaydeden Mehmet tunç, "EKPSS sınavına girmesi gereken adayların başvuru süresi, 9 Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 03 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak, 16 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır.

Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS'ye başvurabilecek. Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlisi tarafından imzalanmış ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmek zorundalar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim