• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi
Gaziantep Üniversitesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle kinde işlerini kurmak isteyen girişimcilere eğitim ve kredi desteği verilmesini sağlayacak...

Gaziantep Üniversitesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle kinde işlerini kurmak isteyen girişimcilere eğitim ve kredi desteği verilmesini sağlayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek tarafından imzalanan protokol ile girişimci öğrenciler mezun olduktan sonra 50 bin TL geri ödemesiz hibe iş kurma kredisi alabilecekleri gibi, 100 bin TL geri ödemeli yeni girişimci desteğinden yararlanabilecek. Protokol töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, uygulamalı girişimcilik eğitiminin sanayimize, bölgemiz ve ülkemize katma değer yaratacağını belirtirken "Bu nedenle üniversite olarak üniversite-sanayi-toplum ve kamu işbirliğine büyük önem veriyoruz. Gaziantep Üniversitesi olarak şehrimizin dinamiklerinin farkındayız" dedi. Üniversite olarak girişimcilik ve yenilik ile ilgili çalışmalara da ağırlık verdiklerini de vurgulayan Prof. Dr. Gür, "Eğitim - öğretim müfredatımızda yer alan Girişimcilik Dersi'ni alan öğrencilerimiz, iş kurma konusunda önemli bir birikim sağlıyor. Bu protokol, öğrencilerimizin yanı sıra, üniversite dışından girişimcilerin de eğitim almalarına imkan sağlayıp, yeni girişimciler ortaya çıkaracaktır. Bu uygulamanın öğrencilerimize, girişimci adaylarımıza, bölgemize ve ülkemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz'ın da katıldığı protokol töreninde konuşan KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek ise Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü ile eğitim alan öğrencilerin, girişimciliği mezuniyet sonrası alternatif bir iş sahası olarak değerlendirebileceğini vurguladı. Gözek, "Bu eğitimler hem kentimize, hem ülkemize yeni girişimciler kazandırmaya devam edecek. Gaziantep Üniversitesi bu konuda önemli bir kaynak. Kurum olarak Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep'e her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi

Kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim