• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kemik suyu çorbası

Kemik suyu çorbası
Tavuk veya kemik suyu çorbasının soğuk algınlığına iyi geldiğini annelerimizden çok duymuşuzdur. Bu gerçekten bilimsel temellere dayanıyor. Tavuk, sistein denilen doğal bir aminoasit içeriyor.

Tavuk veya kemik suyu çorbasının soğuk algınlığına iyi geldiğini annelerimizden çok duymuşuzdur. Bu gerçekten bilimsel temellere dayanıyor. Tavuk, sistein denilen doğal bir aminoasit içeriyor.

Akciğerlerinizden gelen balgamı yumuşatıyor, yapışkanlığını azaltıyor, sökülmesini kolaylaştırıyor. Evde yapılan bu çorbanın da faydalı olması için taze yapılmış olması, bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor.

Soğuk algınlığı için özellikle sıcak ve karabiber katkılı yani acılı olması etkisini artırıyor. Acı baharatlar, tükürük, boğaz ve akciğer salgısını hızla artırıp balgamı yumuşatıp atılmasını kolaylaştırıyor.

Kemik iliği sadece kalsiyum değil, fosfor, sülfür, magnezyum, silikon gibi birçok faydalı mineral içeriyor. Kıkırdak ve kasları kemiklere bağlayan bağ dokularının parçaları da kemik suyu çorbada bulunuyor.

Bu maddeler, diz eklemlerinde kıkırdak erimesi olanların kullandığı " glikozamin kondrotin sülfat " denen tabletlerin aslını içeriyor. BAĞIRSAK SAĞLIĞINA ETKİSİ Bağışıklık sistemimizin dolayısıyla sağlığımızın en önemli bir kısmı bağırsaklarımızdaki faydalı mikropların zararlılardan daha fazla olmasına dayanıyor.

Bu denge bozulunca bağırsaklarımızın geçirgenliği artıyor ve yeterince hazmedilmemiş kan geçmemesi gereken nazı maddeler ve gıdalar kana karışıyor. Bağışıklık sistemimiz de bu parçacıkları zararlı görerek savaş açıyor.

Sonunda uzun süreli iltihabi romatizmal hastalıklar gelişmesine neden oluyor. Kemik iliği çorbasının içerdiği faydalı birçok maddeler, kolay sindiriliyor ve besleyici özelliği yanında bağırsak iç yüzeyinin iyileşmesine katkıda bulunuyor. DİĞER FAYDALARI İçerdiği jelatin sayesinde suyu çekici, bağlayıcı özelliği gereği, sıvıların ve sindirim salgılarının bağırsak içinde toplanmasına, sindirimin kolaylaşmasına yardımcı oluyor.

Eklem ağrıları ve iltihabının düzelmesine yardımcı oluyor, kıkırdak dokunun tamirine katkıda bulunuyor. Arjinin, glisin ve prolin isimli aminoasitler vücutta mikroplarla mücadeleyi kolaylaştırıyor. Glisin aynı zamanda rahatlatıcı etkisi sayesinde daha iyi uyumanızı sağlayabiliyor. İçerdiği jelatin aynı zamanda saç ve tırnak sağlığının düzelmesine yardım ediyor.

Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineralden zengin olduğundan sağlıklı kemik gelişiminde çok önemli rol oynuyor. Bu nedenle çocuklara ve spor yapanlara özellikle öneriliyor. Ayrıca menopoza bağlı kemik erimesi veya kemik kırığı sorunu olanların da tüketmesi gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim