• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Kef Kalesi’nde İnceleme

Kef Kalesi’nde İnceleme
Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelen Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelen Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık, beraberindeki heyet ile Urartular dönemine ait Kef Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Serkan Erdoğan ve beraberindeki Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri, ilçenin 6 kilometre kuzeyinde bulunan Urartulardan kalma Kef Kalesi ve çevresinde inceleme yaptı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçedeki tarihi yapıların turizme kazandırılması için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Gürsoy, ilçedeki tarihi yapıların turizme kazandırılması gerektiğine değinerek, "İlçemiz tarihi, doğası ve kültürüyle Urartulara dayanan şirin bir ilçedir. İlçemizin hak ettiği konuma ulaşması için tarihi Kef Kalesi'nde kazı ve incelemelerin yeniden başlamasını istiyoruz. Sayın hocamız Prof. Dr. M. Cengiz Işık 1973-1976 yılları arasında Kef Kalesi'nde kazı çalışmalarında bulunmuş ve Adilcevaz'ın ne kadar değerli bir ilçe olduğunu dile getirmiştir. 140 odalı bir saray olan Kef Kalesi'nde kazı çalışmaları ve incelemelerin yeniden başlaması için belediye olarak her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen değerli hocalarımıza ve Bitlis Eren Üniversitesi yönetimi ile Adilcevaz Meslek Yüksekokulu eğitimcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık ise, "Urartulardan kalma Kef Kalesi'nde iki yıl boyunca kazı çalışmalarında bulundum. Adilcevaz'ın çok eski bir tarihi vardır. Bu tarih Urartulara dayanmaktadır. Buralara geldiğim zaman çok büyük bir heyecan yaşıyorum. Buraların benim için çok büyük bir önemi var. İnşallah başkanımızın da destek ve katkılarıyla Kef Kalesi'nde yeniden çalışmaların başlaması için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Yapılan incelemelerin ardından Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy tarafından yemek ikram edildi. Başkan Gürsoy, tarafından Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık ve Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Serkan Erdoğan'a Adilcevaz bastonu hediye edildi.

Kef Kalesi’nde İnceleme

Kef Kalesi’nde İnceleme

Kef Kalesi’nde İnceleme

Kef Kalesi’nde İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim