• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kedi, Köpek Maması mı arıyorsunuz?

Kedi, Köpek Maması mı arıyorsunuz?
Kedilerin ve köpeklerin mama seçimi detay ve araştırma gerektiren bir durumdur. Tamamen ayrı özelliklerde piyasada oldukça çeşit ve markada mama yer alır.

İhtiyacınız olan Tüm Markalar PetzzShop'ta

Evcil hayvan sahipleri zamanla kendi hayvanları için en doğru olan marka ve çeşidi denemeler sonucu tespit eder. Bazı hayvanların birtakım ürünlere alerjisi bulunabildiği için mamaların içerikleri oldukça önemlidir. Mamalar kuru ve yaş mama olarak iki seçenek şeklinde satışa sunulmaktadır. Yaş aralığı ve kiloya göre beslenme programı sık sık değişim gösterir. ayrıca kedi maması ve köpek maması lezzet açısından da farklılık gösterir. Kediler belirli dönemden sonra kısırlaştırıldıkları için bu dönemden sonra kısırlaştırılmış kedi mamaları da buna bağlı olarak Tercih Edilir.

Kuru Mama Kampanyaları

Kuru mamalar yaş mamaya oranla daha fazla tercih edilir. Daha hesaplı ve daha sağlıklı olan kuru mamalar ölçülü şekilde evcil hayvanlara verilir. İçeriğinde besleyici vitaminlerin ve minerallerin bulunduğu birçok ürünün karışımından meydana gelen kuru mamalar markalar arası fiyat değişimi gösterir. Bazı dönemlerde mama markaları çeşitlerinde belirli kampanyalar yapılmaktadır. En çok tercih edilenler arasında oluşturulan fırsatlar kullanıcılara büyük oranda tasarruf sağlar. Evcil hayvanların en çok masrafı mama konusunda gerçekleşir. Yeme konusunda sınır tanımayan kedi ve köpekler normal besinleri de tercih etse de onlar için en sağlıklısı özel hazırlanmış kuru mamalar olmaktadır.

Kediler İçin Yaş Mama Çeşitleri

Kedilerin yaş mamaya olan ilgisi kedi besleyenler tarafından oldukça iyi şekilde bilinmektedir. Yaş mamayı her zaman kuru mamaya tercih eden kediler damak zevklerine göre her mamayı beğenmezler. Belirli markaların mamaları hem taze hem de oldukça besleyicidir. Kalitesiz mama verildiği takdirde kedilerde tüy dökümü meydana gelir. Bu sebeple verilen ürünlerin taze ve kaliteli olması gerekir. kedi konserve mama seçimi yapılırken tercihi kedinizin sağlığına göre gerçekleştirmek önemlidir. Et ve sebze bakımından oldukça çeşitli ürün seçeneği bulunan bu mamalardan bazıları kedinize alerji yapabilir. Genel çeşitleri arasında et, tavuk, balık ve sebze türevlerinin yer aldığı ürünler yaş aralığına göre paket ya da konserve şeklinde satışa sunulmaktadır. Yaş mamaların dayanma süresi kuru mamaya göre oldukça azdır. Bu sebeple taze alınması ve stok yapılmaması gerekir. Kullanım tarihi bakımından oldukça az bir zaman aralığı bulunur. Bazen çoklu paket fırsatları ile tane bazında alındığından oldukça uyguna gelmektedir.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim