• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Keçiören’de Gençler, Başkanlık Sistemini Sordu

Keçiören’de Gençler, Başkanlık Sistemini Sordu
Keçiören Belediyesi, geleceğin teminatı olan gençleri bilgilendirmek amacıyla "Gençler Başkanlık Sistemini Soruyor" adlı bir panel düzenledi.

Keçiören Belediyesi, geleceğin teminatı olan gençleri bilgilendirmek amacıyla "Gençler Başkanlık Sistemini Soruyor" adlı bir panel düzenledi.

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Oturum başkanlığını 24. Dönem AK Parti Milletvekili Halide İncekara'nın yaptığı panelde AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Hukuki Araştırmalar Dernek Başkanı Av. Hüseyin Kaya da konuşmacı olarak yer aldılar.

"ARTIK 2023 TÜRKİYESİ'Nİ KONUŞUYORUZ"

Geleceğin teminatı olan gençlerin fikirlerini almayı önemli gördükleri için bu paneli düzenlediklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Mustafa Ak, "Çok değerli konuklarımız, başkanlık sistemine dair sorularınızı cevaplandıracak ve sizleri aydınlatacaklar. Mahkeme kadıya mülk değil. Bizler geçiciyiz. İleride bu makamlara, mevkilere sizler geleceksiniz. Bizler ülkemizi sizlere emanet edeceğiz. O nedenle burada konuşulan sadece bugün değil yarındır. Burada konuşulan 2016 Türkiyesi değil, 2023 Türkiyesi'dir" dedi. Türkiye'nin önünün açılması, daha hızlı yol alması ve hantallıklarından kurtulması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Başkan Ak, "Toplumsal uzlaşıyla yeni bir modelin tartışılması artık kaçınılmaz. Türkiye gibi gelişme sürecinde hızlı yol alabilecek bir ülkede, karar sürecini hızlandıracak şekilde kurulan bir başkanlık sistemi, kısa vadeden başlamak üzere çok iyi sonuçlar verebilir" diye konuştu.

"SEÇİLMİŞ BAŞKAN BÜYÜMEYİ HIZLANDIRIR"

Özellikle gelişmiş ülkelerde seçilmiş bir liderin ülkenin büyümesini hızlandırdığı ve dünyada ülkesinin saygınlığını daha da artırdığına dikkat çeken Başkan Ak," İstikrarın ülke ekonomisine ne denli büyük bir katkı sağladığını da yaşayarak görüyoruz. O nedenle kalıcı istikrar için ne gerekiyorsa adımlar o yönde atılmalı. Bizler toplumun her kesiminin fikrini beyan etmesinden ve her türlü konunun tartışılmasından yanayız" dedi. Bu tür panellerin yararlı olduğuna ve birbirinden değerli katılımcıların verecekleri bilgilerle gençlerin ufkunun açılacağına inandığını dile getiren Başkan Ak, "Siz gençler de fikrinizi beyan ederek, sorular soracaksınız ve bu konu ile ilgili fikir edineceksiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Panelde gençler "Başkanlık sisteminde nasıl bir model belirlenecek? Eyaletlere bölünme olacak mı? Ekonomik yönden getirisi ne olacak? Gençlere ne gibi avantajlar getirecek?" gibi soruların cevaplarını aradılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim