• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

KBÜ’de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" Söyleşisi

KBÜ’de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" Söyleşisi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Tasavvufi Yazar Sinan Yağmur'un katılımıyla "Aşkın Gözyaşları...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Tasavvufi Yazar Sinan Yağmur'un katılımıyla "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Mavera İlim, Fikir ve Sanat Kulübü, Artı Kariyer Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Ab-ı Hayat Gençlik Platformu'nun katkılarıyla "Her Ay 1 Kitap 1 Yazar" projesi kapsamında Karabük Üniversite'sine konuk olan Tasavvufi Yazar Sinan Yağmur, söyleşi öncesi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ettikten sonra öğrencilerle söyleşide bulundu.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonunda yapılan söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, İl Müftüsü Halil Bektaş, İl Defterdarı Osman Kocaş ile öğrenciler katıldı.

KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, programın açılışında yaptığı konuşmasında okumanın önemine vurgu yaparak, "Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Çünkü eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için çok değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunup araştırmacıların öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulurken, kitaplıklar sadece bir aksesuar olarak kalmamalı. Kitaplar okunmak içindir ki bizim dinimizin ilk emri de "oku'dur. İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır" dedi.

Yunus Emre'nin şiiriyle katılımcıları karşılayan ünlü Tasavvuf Yazarı Sinan Yağmur, "Yunus Emre şöyle der, "Her insan bir ağaçtır o ağacın güzelliği ne dalındaki yaprağında ne geniş kollarında ne gövdesinde, toprağındadır toprağında." Aşkın toprağına gidebilmenin yolu insanın ağaçla ve toprakla olan ilişkisini anlayabilmektedir." diyerek Yunus Emre'nin hayatı ile ilgili de bilgiler verdi. Tasavvufta aşka ulaşmaktan da söz eden Yağmur birçok türde yazarın eserlerinde Yunus Emre'yi anlatmaya çalıştığını ancak tam anlamıyla O'nu ve aşkını anlayamadığını belirtti.

Söyleşinin sonunda günün anısına Tasavvufi Yazar Sinan Yağmur'a, Abı Hayat Platformu Başkanı Gül Dumlukaya tarafından hediye takdim edildi, ardından ünlü Yazar Yağmur hayranları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

KBÜ’de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" Söyleşisi

KBÜ’de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" Söyleşisi

KBÜ’de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" Söyleşisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim