• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Kazım Bilgen:Sevgiden değil korkudan biat ediyorlar

Kazım Bilgen:Sevgiden değil korkudan biat ediyorlar
İş dünyasından, siyaset dünyasına geçmeye hazırlanan iş adamı Kazım Bilgen çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, iş dünyasının ünlü isimlerinden İsmar Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bilgen “Hükümet- İş dünyası ilişkileri”ne ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. Kazım Bilgen “Sermaye el değiştirdi. Hükümete yakın sermayedarlar ülkenin yeni iş adamı profili haline geldi. Bu hep böyleymiş gibi algılanabilir ama öncesinde, bu kadar genel ahlakı zedeleyen cesarete sahip değildiler. Hükümete yakın iş adamları, iktidar sevgisinden değil de korkularından biat ediyorlar” dedi.

“ÖZKAYNAK YETERSİZLİĞİ VAR”

Kazım Bilgen, perakende sektöründeki özkaynak yetersizliğine dikkat çekerek piyasadaki bir başka tehlikenin de dev grupların tekelleşmesi olduğunu söyledi.

“ÇÖZÜM SİYASETTE VE ADAYIM”

Birçok yenilik ve atılımı gerçekleştirdiği perakende sektöründe yeterince sonuç alınamadığını savunan iş adamı; “Çözümün siyasi olduğuna dair verdiği karar sonrası başkanlıktan istifa ettiğini” hatırlatarak “Sektöre ve ulusa çözümler getirme sorumluluğu”nu aldığını bu yüzden CHP İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olduğunu hatırlattı.

“MAHALLELERE GİRMEYİN”

Türkiye’de gıda ürünlerinde ilk kredi kartı ile taksit uygulamasını başlatan iş adamı olarak bilinen Kazım Bilgen “Üreticilerin başı ürettiği malı tüketiciye ulaştırma yolunda çok ağrıyor. Şöyle ki; katılım bedeli, raf bedeli, dönem sonu ciro bedeli, yıl sonu ciro bedeli, reklam promosyon bedeli derken bedel üstüne bedeli ulusal ve uluslararası perakende zincirlerine ödemek zorunda kalıyorlar. Tüm bu maliyetler sistem yüzünden tüketiciye yansıyor. Bunu karşılayabilmek için üreticiler piyasa itibarlarını kullanarak gerek banka kredisi gerekse yılların birikimi ile oluşturdukları şahsi mal varlıkları ile büyük riske giriyorlar. Altından kalkabilen başarıyor, başaramayan yok oluyor. Mahallelere kadar giren perakende sektörünün büyük oyuncuları sistemin bir parçası haline geldikçe üretim hep sıkıntıda olacak” diye konuştu.

“MİLLETE KÜFÜR ETMEYİN”

Kazım Bilgen ekonomi patronlarına da ‘öneriler’de bulundu. Bilgen “Perakende sektöründeki büyük gruplar mahallelere girmemeli. İş adamı devlet imkanlarını kullanıp bir taraftan da millete küfür etmemeli. Her ne olursa olsun ekonomi üretime dayanır, üreticiyi koruyan ticari yasalar için çalışılmalı” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim