• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kazakistan’da 7 İlçeye Sağlık Hizmeti Veren Hastanenin Konferans Salonu Yenilendi

Kazakistan’da 7 İlçeye Sağlık Hizmeti Veren Hastanenin Konferans Salonu Yenilendi
Kazakistan'ın Akmola Eyaleti Sağlık İdaresi'ne bağlı olarak 7 ilçeye tıbbi hizmet veren 2 no'lu Bölgesel Hastanesi'nin konferans salonu Türk İşbirliği...

Kazakistan'ın Akmola Eyaleti Sağlık İdaresi'ne bağlı olarak 7 ilçeye tıbbi hizmet veren 2 no'lu Bölgesel Hastanesi'nin konferans salonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

TİKA, Kazakistan'da projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kazakistan'da özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kazakistan'ın Akmola Eyaleti Sağlık İdaresi'ne bağlı olarak 7 ilçeye tıbbi hizmet veren 2 no'lu Bölgesel Hastanesi'nin konferans salonu yenilendi.

Astrahan, Arşalı, Korgaljın, Egindiköl, Ereymentau, Şortandı ve Tselinograd ilçelerine hizmet veren 195 yataklık hastanede cerrahiye, dâhiliye, doğumhane, bulaşıcı hastalıklar, pediatri ve jinekoloji bölümleri bulunuyor. Her yıl yaklaşık 7500 hastanın tedavi gördüğü hastanede 2015 yılında 2 binden fazla çocuk dünyaya geldi.

Kazakistan'da sağlık alanında yaşanan ciddi problemlerden arasında her yıl artan verem hasta sayısı ve diğer hastalıkların tanı ve tedavisinde yaşanan güçlükler yer alıyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in "Sağlıklı Kazakistan" programı çerçevesinde doktorların ve hastane personelinin tecrübelerinin artırılması, hastalıkların tanı ve tedavisi konularında eğitim programları düzenlenebilmesi amacıyla TİKA tarafından hastanenin konferans salonu yenilendi.

Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, doktorlar ve hastane personelin katılımıyla açılan konferans salonunda konuşan 2 no'lu Bölgesel Hastanesi yetkilileri, sağlık alanında Türkiye'nin desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, dost ve kardeş iki ülkenin her alanda işbirliğinin artarak devam etmesi temennilerini ilettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim