• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Havran yolunda trafik kazası geçiren ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren göçmenleri ziyaret etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Havran yolunda trafik kazası geçiren ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren göçmenleri ziyaret etti. Kazada yaralanan çocuklara oyuncak veren başkan Kafaoğlu, devletin sıcak elinin yanlarında olduğunu hissettirdi. Kafaoğlu ayrıca oğlunun yaşadığına inanmayan bir babayı da telefonla arayarak, kazada yaralanan çocuğuyla görüştürdü.

Havran ilçesinde göçmenleri taşıyan otobüs kaza yapmış 9 kişi hayatını kaybetmiş ve 41 kişi de yaralanmıştı. Tedavileri Atatürk Devlet Hastanesi'nde devam eden 11'i çocuk 20 göçmenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ile birlikte kazada yaralanan çocukları ve ailelerini ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çocuklarla yakından ilgilenen onlara hediye vererek, oyunlar oynayan Başkan Kafaoğlu, mülteci vatandaşların bir şeye ihtiyaçları olup olmadıklarını sordu.

KAFAOĞLU ARADI, BABA, OĞLUNUN YAŞADIĞINA İNANDI

Kafaoğlu ayrıca kazada yaralanan Şam nüfusuna kayıtlı Kais El Musidi ile Almanya'da yaşayan ve oğlunun kazada vefat ettiğini zanneden babası Muhammed Hayır'ı telefon ile görüştürdü. Yapılan telefon görüşmesinde baba Hayır oğlu Kais ile görüşerek yaşadığına inandı ve sevindi.

Başkan Kafaoğlu hastane ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Havran yolu üzerinde elim bir kaza oldu. Hastanede tedavi olan göçmenleri ziyaret ettik. Türk milleti misafirperver ve necip bir millet. Sivil toplum örgütleri ve belediyeler burada, göçmenlerin ihtiyaçları için el birliği yapılmış. Göçmenlerin tedavileri devam ediyor. Bir yandan emniyet güçleri pasaport ve kimlik tespitleri çalışmalarını sürdürüyor, göçmen idaresi ile ilgili birimler de çalışıyor. Göçmenlerin bir sıkıntısı yok. Vatansız kalmak çok kötü bir şey. Vatanımızın kıymetini bilmemiz lazım. 78 milyon insan tek yürek olmamız lazım. Barışın, huzurun, hür bir devlet olmanın, vatan, bayrak, devlet sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu gözlemledik. Hastane yönetimini de özverilerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret

Kaza Yapan Mültecilere Hastanede Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim