• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kaza Geçiren Liseli Umut Çetin’den, ’Motosiklet Kullanmayın’ Uyarısı

Kaza Geçiren Liseli Umut Çetin’den, ’Motosiklet Kullanmayın’ Uyarısı
ANTALYA (İHA) – Antalya'da Mayıs ayında geçirdiği motosiklet kazası sonrası 2 ay yoğun bakımda kalan lise öğrencisi Umut Çetin, "Motosikletlerinizi...

ANTALYA (İHA) – Antalya'da Mayıs ayında geçirdiği motosiklet kazası sonrası 2 ay yoğun bakımda kalan lise öğrencisi Umut Çetin, "Motosikletlerinizi satınız ve motosiklete binmeyiniz" dedi.

Annesi Gülseher Çetin ile birlikte Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ü ziyaret eden Korkuteli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Umut Çetin, son zamanlarda ilçede yaşanan motosiklet kazaları nedeniyle yaşanan ölümlerden dolayı uyarılarda bulundu.

Çetin, "Motor kazalarının yüzde 99'u sürücünün kendi hatası. Bilgisine ulaştığım tüm kazaları inceliyorum. Kaskları da varmış, yine de ölmüşler. Ama bunlara baktığımızda ya kask kendisinin değil ya da kaskın hiçbir koruyuculuğu yok. Polisin gözüne takılmamak için takılan yeni moda kasklar var. Kaskını takıp bağlamamış olanlar var. Geçen gün meydana gelen son kaza sonrası yine bir lise öğrencisi daha yaşamını yitirdi. "Artık yeter" diyoruz. 4 aylık okul ayrılığımızın ardından tekrar okuluma döndüm. Okulda motoru olan arkadaşlara "motorlarınızı satınız, motora binmeyiniz uyarısı yaptım" dedi.

Anne Gülseher Çetin ise, motosiklet kullanan gençleri uyararak, "Bizim canimiz yandı. 4 ay gibi bir süre yoğun bakım ve evde kaldık. Artık başkalarının canı yanmaması için uyarıyoruz. Başka çocukların motosiklet kazalarında can vermemesi için her gün dua ediyoruz. Motosiklet kullanan çocuklarımız bu aleti kullanmayı bıraksın. Motosikleti olan çocuklarımıza buradan sesleniyoruz. Kullanmayın ve anne-babalar ağlamasın. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Yeter artık" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ise, "Son günlerde meydana gelen motosiklet kazaları sonrası, kazayı bizzat yaşayan bir öğrencinin bizleri ziyaret ederek, motosiklet konusunda uyarılarda bulunması son derece bizleri mutlu etti. Artık biz de okullara motosikletle öğrenci gelmemesi için tüm okullara yazılar gönderdik" dedi.

Korkuteli İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, okuluna dönen Umut Çetin'e kitap hediye ederek, eğitim öğretiminde başarılar diledi.

Kaza Geçiren Liseli Umut Çetin’den, ’Motosiklet Kullanmayın’ Uyarısı

Kaza Geçiren Liseli Umut Çetin’den, ’Motosiklet Kullanmayın’ Uyarısı

Kaza Geçiren Liseli Umut Çetin’den, ’Motosiklet Kullanmayın’ Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim