• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

‘Kaz cinayeti’nde sis perdesi aralandı

Adana’da çocuklar arasında ‘kaz’ meselesi yüzünden çıkan ve iki aileyi karşı karşıya getiren olaydaki sis perdesi aralandı.
Adana’da çocuklar arasında ‘kaz’ meselesi yüzünden çıkan ve iki aileden 3 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayın failleri olduğu öne sürülen 7 kişi, 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
KAZA TAŞ ATINCA
 
Olay, 26 Eylül’de merkez ilçe Seyhan’a bağlı Küçükdikili beldesi Çınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; birbirine komşu olan Zabit A. (23) ile Nuri Ö.’nün (29) çocukları, ‘bahçeye giren kaza taş atma’ meselesi yüzünden kavga etmeye başladı. Çocuklar arasındaki kavgaya bir süre önce ameliyatla kadın olan Nuri Ö.’nün imam nikahlı eşi Sevcan K. (35) müdahale etti.
 
ÇOCUK NE YAPAYIM?
 
Zabit A.'nın eşi, “Çocuk ne yapayım?” diye kendisine tepki gösterince Sevcan K. da; “Çocuk diye kazı mı öldürsün?” şeklinde karşılık verdi. İkili arasındaki kavgayı Zabit A.’nın evinin dış cephe duvarını sıvayan Orhan B. (39) ayırmaya çalıştı. Ancak Sevcan K., bu kez Orhan B. ile tartışınca arayan giren Nuri Ö. de Orhan B. ile kavga etmeye başladı. Orhan B., kardeşleri Metin B., Enis B., Turhan B. ve Mehmet B.’yi olay yerine çağırdı.
 
ELİNDEKİ SİLAHI KAPTI
 
Bunun üzerine karşı taraftan da Kadir Ö. (20), Nuri Ö. (29), Şehmuz P. (26), Yüksel Y. (24) ve M.Ö. olay yerine gelerek, kardeşlerine arka çıktı. Kadir ve Yüksel ile birlikte 15 yaşındaki M.Ö. silahına davranarak, B. kardeşlerin üzerine adeta kurşun yağdırdı. Kadir Ö.’nün elindeki silahı kapan Metin B., diğer gruba ele geçirdiği silahla karşılık verdi. Silahlı çatışma sonucu Kadir Ö., Metin B. ve Yüksel Y. hayatını kaybetti.
 
4 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ
 
Aynı kavgada Enis B., Orhan B. ve Turhan B. de yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis olay yerinde geniş çaplı bir çalışma başlattı. 3 silahın kullanıldığı belirtilen olayda toplam 28 boş kovan ele geçirilirken, gözaltına alınan ve sorgusu devam eden 10 kişi için ‘ek gözaltı süresi’ alındı. Zanlılar, 4 gün süren sorgulamaları tamamlandı.
 
DOSYALARI KABARIK
 
Zanlılardan 3’ü ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakılırken, olayın başlamasına neden olan Sevcan K. ile birlikte Nuri Ö., M.Ö., Şehmuz P., Zabit A., Turan B. ve Mehmet B. de adliyeye sevk edildi. Sağ bacağına aldığı kurşun darbeleri ile yaralanan Turan B.’nin polis desteğiyle yürümesi dikkat çekti. Bu arada olayda hayatını kaybeden Kadir Ö.’nün ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ gibi suçlardan 14 ayrı dosyası olduğu, yine hayatını kaybeden Metin B.’nin de 4 ayrı suçtan dolayı kaydının bulunduğu öğrenildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim