• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2015 yılında da Türk özel sektöründe gayretleri olduğunu söyleyerek, "İstihdamı artırdığımız bir sene oldu" dedi.

KAYSO Ocak ayı meclis toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Gündemde ki maddelerin görüşülmesinin ardından toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2015 yılı içerisinde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Boydak, "2015 yılı acısıyla tatlısıyla yoğun bir şekilde geçti. Çok önemli gündemler oldu. iş dünyası olarak bizde bu gündemler içerisinde vazifelerimizi ve işlerimizi elimizden geldiği kadarıyla takip etmeye gayret ettik. 2 tane de seçim geçirdik. En önemli gündemlerden biriside budur. Terör olaylarının biraz ön plana çıkıyor olması, gelişen ekonomilerde ki daralma ve kur savaşları derken 2015 yılını istediğimiz büyüme perspektifinde bitiremedik. Türkiye olarak yine de büyüdüğümüz, bir miktarda olsa istihdamı artırdığımız, ihracatta hafiften gerilediğimiz ama Türk özel sektörü olarak gayretlerimizin devam ettiği bir seneyi yaşadık. 2016 yılına daha fazla bir ümit ile başlamış olduk" dedi.

KOSB TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ

KOSB ile ilgili övgü ile bahseden Başkan Boydak, "Bugün geldiğimiz noktada Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin en önemli organize sanayi bölgelerinden biri haline geldi. Tüm alt yapı hizmetlerinin mükemmel bir şekilde olması dolasıyla Türkiye'de adından güzel söz ettiren bir bölge haline geldi. Organize sanayi bölgemiz yeni yönetimi ile çok daha ileriye gideceğine inanıyorum. Organize sanayi bölgelerimizin varlığı ile Türkiye zenginleşiyor. Organize sanayi bölgelerimiz sanayimizin yükünü çekmektedir. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bizim temennimiz o ki artık şehirlerimizde sanayi istemiyoruz. Şehir merkezlerinde ve şehre yakın yerlerde sanayi istemiyoruz" şeklinde konuştu.

KAYSERİPOR'A DESTEK VERMEMİZ LAZIM

İş adamlarının Kayserispor ve Erciyesspor'a destek vermeleri gerektiğinin altını çizen Boydak, "Sponsorluk konusunda sadece bizim ayar vermemiz yetmez. Eğer bu şehrin bir meselesi ise herkesin desten vermesi lazım. Eğer mesele Kayseri ise hepimiz destek verdik ve vereceğiz. Bu yönde hem Kayserispor'a hem de Erciyesspor'a hepimiz karınca kadarınca destek verelim. En azından maça gidilmesi ile bir destek anlamına gelir" diye konuştu.

KOSB TÜRKİYE'NİN VAZGEÇİLMEZ ÜRETİM TESİSLERİ HALİNE GELDİ

Toplantıya katılan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da, yönetimin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Sizlerin de bildiği gibi değişim her zaman yaşanıyor. Bizler 4 Mayıs 2015 tarihinde yapılan olağan kurulda 12 yıl aradan sonra demokratik yollarla yapılan bir seçimi hep beraber yaşadık. Bu demokratik havayı da yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Organize sanayimiz kurulduğu günden bu yana hizmeti geçen tüm başkanlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Sanayi Odamızın da kurulduğu günden bu yana hizmet eden tüm değerli başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Üretim olmadan kalkınmayı ve gelişmişliği yakalamamız mümkün değildir. Bugün Kayseri Organize Sanayi olarak küçümsenmeyecek bir seviyeye gelmiş 63 binini üzerinde çalışanı olan, günlük 20 binin üzerinde araç girişi olan, aylık da 100 milyon kilovat/saat civarında enerji tüketimi olan Kayseri Organize Sanayi, Türkiye'nin vazgeçilmez üretim üslerinden bir tanesi haline gelmiştir. Tabi burada Boydak Grubu da önemli bir yere sahiptir, önemli faydaları olmuştur. Bu anlamda sanayimize katkı sağlayan tüm sanayicilerimize de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündemlerinde bir fuar alanı olduğunu kaydeden Nursaçan, şunları kaydetti:

"Biz kendi başımıza hareket eden bir kurum değiliz. Bizim bağlı olduğumuz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı var. Bakanlık bize "Sizin kuracağınız fuar sanayi bölgesinin içerisinde olması lazım" dedi. Bu bizde yönetim olarak soğuk bir duş etkisi yaptı. Yaptığımız çalışmalar bizim yeşil alan miktarımızın olması gerekenin bir miktar fazla üzerinde olduğunu gördük. Bunun üzerine Ankara'ya bir ekip çıkardık ve bakanlığımızdan "olur" aldık ve bize fuar yapmak üzere 150 dönümlük arazinin sözünü bize verdiler. Böyle olunca arsamızda hazır olmuş oldu."

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

KAYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim