• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP üyeleri...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP üyeleri Kayseri Ticaret Odasını(KTO) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Türkiye ekonomisinin esasında potansiyeli çok yüksek ama bu potansiyelini gerçekleştiremeyen bir durumla karşı karşıyadır. Bu potansiyelin ortaya çıkamamasının en temel sebebi de siyasetin kendisinin bu ekonomik düzenin önünü açmak yerine ekonomi içerisinde daha ayrıştırıcı daha kutuplaştırıcı kuralsız işleyen bir sistemi inşa etmek hedefinde olmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

Böke, "Kayseri üretip vergisini ödüyor olmasına rağmen buna karşılık yatırımlarda sözlerin yerine getirilmemiş olması ve bununla birlikte de ödediği vergiden daha düşük yatırım alıyor olmasının Türkiye içeresindeki ekonomik düzeye dair de bir şey söylediğini düşünüyorum. Türkiye'nin üzerine düşen önemli bir görev var. Dünyada işler kötüye giderken o kötü gidişatta yine kendi ürünümüzü, kendi üretimimizi, Türkiye'nin yaptığı işlerin değer görmesini sağlamak bize düşüyor" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise" Biz iş dünyası olarak zaman zaman Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu durumdan doğrudan etkilenen bir kesimiz. Dolayısıyla bunları düzeltmesi bakımından parlamentoda bulunan siyasi partilerin ve milletvekillerinin gayret göstermesi gerektiğini biliyoruz ve bu gayretler gösterildikçe Türkiye belirli noktalara gelecektir diye konuştu.

Hiçyılmaz, " Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği bu konjonktürde sadece Türkiye'nin kendi içinden kaynaklanan değil ama dünyada olup bitenlerin de Türkiye'yi direk doğrudan etkilediği malumdur. Dolayısıyla dünya düzelmeli ki Türkiye düzelmeli demek mümkündür. Çünkü civarımızda ateş çemberi içerisindeyiz. Çin'in, Rusya'nın, Avrupa'nın ekonomik durumları belli. Biz dünyada diğer ülkelerle entegre olmuş, diğer ülkelerin ekonomisiyle iç içe geçmiş bir ülkeyiz. Dışa açılmanın bize getirmiş olduğu sıkıntılarda söz konusudur" diye konuştu.

HİÇYILMAZ:"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARLI GİDİŞATI DÜNYA ÜLKELERİNİN DÜZELMESİNE BAĞLIDIR"

Türkiye'nin yolunda daha istikrarlı bir şekilde gidiyor olmasının ancak diğer dünya ülkelerinin de kendilerini düzeltmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Hiçyılmaz, " Biz Kayseri Ticaret Odası olarak 17 bin üyeye sahip Kayseri'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Sosyal ve ekonomik manada Kayseri'de söz söylememiz gereken her konuda görüşlerimizi belirtiyoruz. Kayseri'de Türkiye'nin ekonomik şartlarına bağlı olarak yapılan veya yapılamayan yatırımlar var. Bundan sonraki süreçte hükümetlerden talebimiz Kayseri'ye daha çok yatırım yapılmasıdır. Özellikle özel sektörün önünün açılması bakımından gerekli siyasetin geliştirilmesi yönündedir. Kayseri ihracatı bizim için yeterli değildir. Bugün 1 milyar 500 milyon civarında ihracatımız vardır. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Oda olarakta üyelerimizin daha çok ihracat yapabilmeleri bakımından gerekli çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim