• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kayseri Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği 2015’te 200 Milyon TL Kredi Kullandırdı

Kayseri Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği 2015’te 200 Milyon TL Kredi Kullandırdı
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, 2015 yılında esnaf ve sanatkarlara 200 milyon TL kredi kullandırdıklarını...

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, 2015 yılında esnaf ve sanatkarlara 200 milyon TL kredi kullandırdıklarını söyledi.

2015 yılını değerlendiren Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan 2015 yılının iyi geçtiğini söyledi. En düşük kredi esnaf ve kefalet kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkarlara verildiğini ifade eden Alan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza Kayseri'de kurulu bulunan bölge birliğimize bağlı 10 kooperatif kanalıyla 200 milyon TL kredi kullandırdık. Türkiye geneline baktığımızda 340 bin esnaf ve sanatkarımıza 15 buçuk milyar TL kullandırdık. Özellikle bizim verdiğimiz krediler hükümet tarafından süspansiye ediliyor. Dolayısıyla kredilerimizi Halkbank'tan kullandırıyoruz. Biz evraklarımızı hazırlıyoruz, Halk Bankası parayı veriyor istişare neticesinde. Öncelikle bu süspansiyeden dolayı bir yıllık kredide yüzde 5, 2 ve 5 yıllık kredilerimizde de yine 5 ama bu kooperatif ve banka giderleriyle 7 ve 8 puan oluyor. Baktığınız zaman faizli bir para yok. En düşük kredi esnaf ve kefalet kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkarlarımız kredi almaktadırlar" diye konuştu.

Türkiye genelinde 30 bölge birliği ile esnaf ve sanatkarların hizmetinde olduklarını sözlerine ekleyen Alan, "Türkiye geneline baktığımız zaman 30 bölge birliğimiz bini aşkın da esnaf kefalet kooperatifimiz var. En ücra köşede de kooperatifimiz var. Dolayısıyla parayı verirken de bu devletin parası, krediyi kefaletle alıyoruz. Gayrimenkul ipoteği de alıyoruz, araç rehni de alıyoruz. Bizde ödeme yüzde 95, esnaf ve sanatkarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Krediyi verirken biraz da dikkatli veriyoruz. Son geldiğimiz noktada hükümetimizin de açıkladığı diğer yönüyle KOSGEB ve bizdeki faizsiz kredi ile ilgili 12.31.2015 tarihi itibariyle kredi kefalet kooperatifinden borcu olmayan ortaklarımıza para kullandıracağız. Tabi onda da bir miktar banka ve kooperatif gideri olacak. Bu rakam bizim Kayseri'de kullandırdığımız 200 milyonu ilçelerimizdeki kooperatiflerimizle beraber kullandırdık. Bin liradan 150 bin liraya kadar kullandırıyoruz. Biz kooperatif olarak ille de kredi satalım bura para kazansın demiyoruz. ISO kalite belgemiz var dolayısıyla gelen esnafı ve sanatkarımızı hiç ayırmıyoruz. Bizim şuanda 3 bin 500 ortağımız var. Bunların 2 bin 500'ü şuanda kredi kullanmış durumda. Tabi Kayseri'de kışın esnaf ve sanatkarın işi olmaz. Kredi, çek, senetlerimizi yazın ayarlarız. Özellikle 2015 yılının iyi geçtiği kanaatindeyiz. Zorluklar yok mu, var" şeklinde konuştu.

2016 yılının da iyi geçeceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekleyen Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, "İnşallah 2016'da da önümüz açık, hükümet bize verilecek parayı hazırladık 795 milyar TL ki hakikaten önemsenen bir şey. Allah devlete zeval vermesin. İlgili hükümete ve bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim