• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş:

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş:
Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, 31 Mart itibariyle SGK ve TEB arasında bitecek olan protokol ve Ankara'da sürdürülen görüşmelerle ilgili...

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, 31 Mart itibariyle SGK ve TEB arasında bitecek olan protokol ve Ankara'da sürdürülen görüşmelerle ilgili olarak, "Yaşanacak ve yaşatacak bir protokole sahip olmak istiyoruz" dedi.

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "31 Mart itibariyle SGK ve Türk Eczacılar Birliği arasındaki ilaç alım protokolü sona ermekte. Bir müddettir bu süreçle alakalı görüşmeler devam ediyor. Bizler de bu sürece katkı koymaya çalışmaktayız" diye konuştu.

"Öncelikli olarak gelinen noktada henüz bir anlaşma sağlanmış değil" diyen Oğuzhan Ulutaş, "Bizler de dün Ankara'da 54 Eczacı Odası Başkanı bir araya geldik. Süreci değerlendirdik. Bize yapılan teklifi değerlendirdik. Bu konuda yeni tekliflere açık olduğumuzu ifade ettik. Bunu da TEB bir basın açıklaması ile duyurdu" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Süreç her zaman bu şekilde işliyor. Sonuçta bu masada karşılıklı görüşülerek çözülebilecek bir problemdir. Bizim tekliflerimizi bürokratlarımız ve ilgili bakanlıklar değerlendirir. Ekonomi koordinasyon kuruluna sunar ve oradan gelecek olan teklifler bize iletilir. Bu konuda TEB de kanunen yetkilidir ve bir anlaşma noktasına gelinir.

Sonuçta bu problem çözülecektir. İlaç krizi kapıda değil, vatandaşlarımız endişeye sevk edilmesin. Sorunun çözüleceğine inanıyorum. Çalışma Bakanımızın bu konudaki yaklaşımı, bu konudaki desteği ve Malatya Milletvekilimiz Öznur hanımın desteği bizim için çok önemli. Diğer eczacı milletvekillerimiz de bu konuda büyük destek veriyorlar. Sonuçta yarın itibariyle protokol bitiyor ama yarın TEB bunu noter kanalıyla bildirse bile bir ay geçiş süresi vardır. Bu geçiş sürecinde bu problemin rahatlıkla çözüleceğine inanıyorum. Yaşanacak ve yaşatacak bir protokole sahip olmak istiyoruz. Eczacılarımızın problemlerinin çözülmesini istiyoruz. Bu konuda iki yıl süren çalışmamızı protokol taslağı haline getirdik. TEB'deki tüm oda başkanlıklarımız bunu inceledi. Bakanlığa sunduk. Buradaki taleplerimizin değerlendirilmesini ve problemlerimizin çözümü açısından iyi bir teklif sunulmasını bekliyoruz. Bir kriz yaşanmadan bu sorunun çözüleceği kanaatindeyim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim