• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kaynak Holding'ten baskın açıklaması

Kaynak Holding'ten baskın açıklaması
Kaynak Holding Genel Merkezi’nde akşam saatlerinde vergi müfettişleri, incelemelerde bulundu. Holding yapılan inceleme ile ilgili bir açıklama yaptı.

Akşam 17.00 sıralarında Kaynak Holding'in Üsküdar’daki binasına gelen müfettişler, şirketin ticari faaliyetleri hakkında rutin incelemelerde bulundu. Müfettişlerin incelemelerinin sürdüğü açıklandı.

KAYNAK HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve yorumlar sebebiyle tarafımızdan aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketimizin ticari faaliyet alanlarıyla alakalı 26 Mart 2014 tarihi itibariyle bir vergi incelemesine başlanmıştır. Birçok iştiraki itibariyle, bağlı bulunduğu vergi daireleri nezdinde yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır. Bu itibarla gün içerisinde bir takım medyada konuyla ilgili yapılan haber ve yorumlar, gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SIZINTI DERGİSİ'NE DE BASKIN YAPILDI

Kaynak Holding'den sonra Sızıntı Dergisi'ne de baskın yapıldığı belirtiliyor. Polisin şu anda dergi binasında arama yaptığı ileri sürülüyor.

CEMAATE YAKINLIĞI İLE BİLİNİYOR

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding’in 7 bine yakın çalışanı ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Holding 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

1979 yılında İzmir’de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi’ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi.

Kaynak Holding Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim