• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Kaymakam Nazlı, Doğu İllerinden Göç Beklendiğini Belirterek, Provokasyon Uyarısı Yaptı

Kaymakam Nazlı, Doğu İllerinden Göç Beklendiğini Belirterek, Provokasyon Uyarısı Yaptı
Doğu illerindeki terör ve baskılar sebebiyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların Ayvalık'taki akrabalarının yanına göç edebileceğini...

Doğu illerindeki terör ve baskılar sebebiyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların Ayvalık'taki akrabalarının yanına göç edebileceğini söyleyen Kaymakam Namık Kemal Nazlı,"Terörden kaçanlara terörist muamelesi yapmayalım" dedi.

Dünya İnsan Hakları Günü için toplanan Ayvalık İnsan Hakları Komisyonu, yaşama hakkı ve hak ihlalleri konularını değerlendirdi. Kaymakam Namık Kemal Nazlı başkanlığındaki toplantıya Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Meclis Üyesi Nusret Taşan ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Toplantının gündemi, umut yolculukları ya Ege'nin serin sularında, ya da Ayvalık'ta son bulan çoğunluğu Suriyeli sığınmacıların dramları oldu. Sığınmacıların Balıkesir Göç İdaresi'ne teslim edilene kadar üç gün boyunca Ayvalık'ta barındırıldığını söyleyen Kaymakam Nazlı, belediye ve sivil toplum teşkilatlarının desteğiyle mülteci ailelerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Nazlı, jandarma bölgesinde ele geçirilen mültecilerin eski hastaneye, emniyetten gelenlerin ise eski trafik bölge binasına yerleştirildiğini belirterek, "Az sayıdaki insanları barındırabiliyoruz. Ancak kalabalık olduklarında yer sıkıntısı çekiyoruz. Kaymakamlık olarak yiyecek yardımı yapıyoruz. Ama aralarında bebekler de var, onlara ekmek arası köfte veremeyiz. Vakıf, belediye ve Ayvalık halkının desteğiyle mültecilerin giyim, battaniye, bebek bezi gibi türlü ihtiyaçları da karşılanıyor" dedi.

"Bizi biz yapan farklılıklarımızdır" diyen Kaymakam Nazlı, doğu illerinden Ayvalık'a göç beklentisi olduğuna dikkat çekti. Nazlı, şöyle devam etti:

"Göçten biz de nasibimizi alabiliriz. İlçemize gelecek insanları ayrım yapmadan sahiplenmeliyiz. Terörden kaçanları terörist diye değerlendirmek doğru olmaz. Provokasyondan uzak durulmalıdır. Toplumun kanaat önderlerinin ve sivil örgütlerinin bu konuda Ayvalık'a yakışanı yapacağına inanıyorum. Ülkemiz kötü günlerden geçiyor. Şimdi kucaklaşma zamanı."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim