• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kayıt İzdihamını Engellemek İçin Noterli Kayıt Sistemine Geçildi

Kayıt İzdihamını Engellemek İçin Noterli Kayıt Sistemine Geçildi
Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 1. sınıf ön kayıtları, kayıt izdihamını engellemek için noter huzurunda...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 1. sınıf ön kayıtları, kayıt izdihamını engellemek için noter huzurunda yapılan kura ile belirlenen sıraya göre yapıldı. Ön kayıtların şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmesi veliler tarafından takdirle karşılandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, geçmiş yıllarda yaşanan kayıt izdihamının bu yıl da tekrarlanmaması için noterli kayıt sistemine geçti. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin noter huzurunda yapılan kayıt sıra çekilişiyle kayıtlarının yapılması, veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, "Akademik başarılarıyla yarım asrı aşkın bir süredir ülke kalkınmasına eğitim alanında önemli hizmetler veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselerine yönelik her yıl yoğun talep oluyor. Özellikle ilkokul 1. sınıf ön kayıtlarında adeta izdiham yaşanıyor ve velilerimiz bir gün önceden akşam saatlerinde okula gelerek kayıt saatinin başlamasına kadar bütün geceyi okulda geçirmek zorunda kalıyordu. Bu sorunu gidermek amacıyla geçtiğimiz yıllarda noter huzurunda sıra çekilişi yöntemini uygulamaya başladık. Başvurular öğrenci kontenjanlarımızın üzerinde olunca bu yöntemle hem kayıt sırası hem de velilerimizin öğretmen tercihi hakkını koruyabilmek için bu uygulama yapıldı. Bu yıl da tamamen şeffaf ve açık bir şekilde noterli çekilişe katılarak kayıt sıra numarası alan velilerimizin çocuklarıyla ilgili kayıt işlemleri, başarıyla tamamlandı" dedi.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI VELİLER MUTLU

Noter huzurunda yapılan ön kayıt sıra tespit uygulamasından bir hayli memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri de çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Veliler, "Önceki yıllarda günün erken saatlerinde, hatta bir gün önceden okula gelerek sıra almak için adeta nöbet tutuyorduk. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın ön kayıt sıra numarası için uygulamaya başladığı yeni yöntem bize büyük rahatlık getirdi. Uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar'ın şahsında bütün GKV ailesine teşekkür ediyoruz. Herhangi bir zorluk yaşamadık. Belirtilen saatte geldik ve sıra çekilişine katılarak çocuklarımızı herhangi bir izdiham yaşamadan rahatça kaydettirdik" diye konuştu.

Noter huzurunda kayıt işlemiyle ilgili kura çekiminde kendi sıralarını kendileri çekmek isteyen minik öğrencilerin heyecanı kadar, velilerin heyecanları da gözlerinden okunuyordu. Kura sonrası kayıt işlemlerinin başarıyla tamamlandığı da ifade edildi.

Kayıt İzdihamını Engellemek İçin Noterli Kayıt Sistemine Geçildi

Kayıt İzdihamını Engellemek İçin Noterli Kayıt Sistemine Geçildi

Kayıt İzdihamını Engellemek İçin Noterli Kayıt Sistemine Geçildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim