• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Katırcıoğlu’ndan Başkan Toru’ya Ziyaret

Katırcıoğlu’ndan Başkan Toru’ya Ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Konya'nın...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret etti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık ile birlikte Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun desteğiyle çekilen "Kadına Şiddete Hayır" konulu kısa filmi izleyen KEFEK Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Çok güzel olmuş, tebrik ederim. Kadının eli değince farklı oluyor" dedi.

"ADINA BAKIŞ AÇISININ DEĞİŞMESİ ZAMAN GEREKTİRİYOR"

KEFEK Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, kadına bakış açısıyla ilgili olarak, "Bu sıkıntı her dönemde var ve var olmaya da devam edecek. Sadece gelişmekte olan ülkelerde değil her toplumda kadına bakış açısında sıkıntılar var. Hristiyan ve Yahudilerde kadına karşı ayrımcılık had safhada. Kadının siyasete katılımı dünyada yüzde 21, Avrupa'da yüzde 28 seviyelerinde. Kritik eşik yüzde 30-35 arası. Kadın vitrin olarak, zorlamayla siyasette yer alıyor, doğal ortamda olmadığı için de kalıcı olmuyor. Kadının siyasette ve diğer alanlarda daha aktif olması noktasında Türkiye'nin, AK Parti dönemlerinde çok iyi noktalara geldiğini biliyorum. Tabii ki bakış açışı ve zihniyeti değiştirmek zaman gerektiriyor" diye konuştu.

"DAYANIŞMAMIZ ŞART"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, kadınların siyasette ve diğer alanlarda başarılı olması için dayanışmanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Kadın bir siyasetçi olarak bu komisyon bizim için en önemli komisyonlardan biri. Çünkü kadın olarak siyasal, ekonomik ve toplumsal hayatta var olabilmek çok kolay bir şey değil. Bu yüzden dayanışma şart. Çünkü biz ataerkil bir toplum olduğumuz için hala bazı tabular var. Bunları aşmak biraz zaman istiyor. AK Parti iktidarlarıyla belli bir seviyeye geldi ve daha da iyiye gidecek" dedi.

"EN BÜYÜK MODEL EFENDİMİZ"

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, "Peygamber Efendimiz (S.A.V.) kadına çok büyük değer veriyor ve örnek olarak da Peygamberimizin eşi Hz. Hatice ile kızı Hz. Ayşe'yi model almalıyız. Hz. Hatice annemizi her yönüyle ele alsak bizim bir yılımızı alır. Hem bir iş kadını olarak, hem eşinden ayrılıp sonra tekrar evlenen biri olarak ve hatta zevcine talip olacak kadar cesur olması ve daha pek çok yönüyle bizlere bir modeldir" şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, günün anısına TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

Katırcıoğlu’ndan Başkan Toru’ya Ziyaret

Katırcıoğlu’ndan Başkan Toru’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim