• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Katar’dan EXPO 2016’ya ’Çöl Gülü’ Bahçesi

Katar’dan EXPO 2016’ya ’Çöl Gülü’ Bahçesi
Katar, "Çiçek ve Çocuk" temalı Türkiye'nin ilk botanik EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'da ülke bahçesi inşaatına devam ediyor.

Katar, "Çiçek ve Çocuk" temalı Türkiye'nin ilk botanik EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'da ülke bahçesi inşaatına devam ediyor. "Çöl Gülü" adını taşıyan bahçede çöl tipi bitkilerin yanı sıra, Katar'ın tanıtımına yönelik pek çok unsur bulunacak.

22 Nisan akşamı resmi törenle kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya sergi alanında ülkeler de kendi kültürlerini tanıtacağı bahçe ve pavilyonların inşaatına devam ediyor. Katar da "Çöl Gülü" adını taşıyan ülke bahçesinin yapımında sona yaklaştı. İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Katar Pavilyon Direktörü Fayqaa Shkanani, Türk hükümetinin etkinlikte yer alması için Katar'ı da davet etmesinden mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu büyük festivalde yer almak bizim için de büyük bir onur. Burada yer alarak kardeşlerimizin bu önemli organizasyonuna destek verdiğimiz için bizler de mutluyuz. Pavilyonumuzun teması çöl kumulu. Bahçemizin adı ise "Çöl Gülü" Pavilyonumuza adını veren çöl gülü, çölde kumların sıkışmasından oluşur ve görünüşü güle benzemektedir."

Katar'ın bir çöl ülkesi olduğuna dikkat çeken Shkanani, "Katar'da çok fazla bahçe ya da orman bulamazsınız ama florada çöl bitki örtüsü var. Biz insanlara Katar'ın hızlı gelişimini ama bunu yaparken de çevreye ne kadar duyarlı davrandığını ve sürdürülebilirliğe ne kadar önem verdiğini göstermek istiyoruz. Bu nedenle EXPO 2016'da insanları şaşırtacak pek çok şey olacak" dedi.

Katar ülke bahçesinde palmiye ve çöl tipi bitkilerin yer alacağını belirten Shkanani, çok büyük bir bahçe olmasa da etkileyici ve çekici bir bahçe oluşturacaklarını ifade etti.

Katar Pavilyon Direktörü Fayqaa Shkanani, "Türkiye'deki bütün ailemi, kardeşlerimi, çocukları bu etkinliğe katılıp Katar pavilyonunu görmeye davet ediyorum. Çocuklar da burada kendileri için çok özel ve güzel etkinlikler bulacak. Aileleri de çok şey bulacak. Burada Katar'ı öğrenmeniz için çok şey olacak" sözleriyle herkesi Katar pavilyonunu görmeye davet etti.

Katar’dan EXPO 2016’ya ’Çöl Gülü’ Bahçesi

Katar’dan EXPO 2016’ya ’Çöl Gülü’ Bahçesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim