• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Katakekaumene Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Katakekaumene Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Katakekaumene Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Katakekaumene Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Birinci seçilen fotoğrafta hayali bir objenin eklenerek fotoğrafta oynandığının tespit edilmesi üzerine 1. seçilen fotoğrafçının yarışmadan düşürüldüğü açıklandı.

Kula'nın tanıtımı için düzenlenen Katakekaumene Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Fotoğraf sanatçısı Gürkan Akay, Sanatçı Murat Germen, Mimar Ahmet Turan Köksal ve Mimar Ömer Yılmaz'dan oluşan fotoğraf jürisi yarışmanın kazananlarını belirledi.

Jürinin belirlediği ödül ve mansiyon kazanan fotoğraflar ile sergilemeye değer görünen fotoğraflar: Kula'nın tarihi sokaklarının, tarihi evlerinin ve jeoparkının tanıtılması amacıyla TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Konfederasyonu) işbirliğiyle düzenlenen fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Türkiye'nin muhtelif vilayetlerinden yarışmaya katılan birbirinden değerli fotoğraflar Kula'nın tarihi eski evlerinin, kültürel mirasının ve UNESCO belgeli Kula jeoparkını tanıtmak için yarıştı. Fotoğraf yarışmasına 350 fotoğrafçı 1315 fotoğrafıyla katıldı.

BİRİNCİ SEÇİLEN FOTOĞRAFTA HİLE TESPİT EDİLDİ

Yarışmada seçici kurulda yer alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, "Turizm açısından tarihi değerleri bulunan ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin satın aldığı eski evlerin restorasyonu için başlattığı proje ve uygulama çalışmalarının yanı sıra Kula'nın tarihi eski evlerinin sokak dokularının kültürel mirasının ve Kula Jeoparkı'nın tanıtılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda Katakekaumene (Yanık Ülke) Fotoğraf Yarışması düzenledik. Birçok fotoğrafçının çok değerli çalışmalarını inceledik. Seçici kurulumuz, jürimiz, Kula'nın değerlerini, kültürünü, yansıtan fotoğrafları büyük bir titizlikle inceledi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda fotoğraflar derecelendirildi. Jüri, birinci seçilen fotoğrafta yerinde olmayan hayali bir obje eklenerek fotoğrafa müdahale edildiğini tespit etti. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Konfederasyonu tarafından 1. gelen fotoğrafçıyla temasa geçilerek, inceleme başlattı. Neticede 1. seçilen fotoğrafçının yarışmadan düşürülmesi kararı alındı." dedi.

'ÖDÜL TÖRENİ 29 ŞUBAT'TA'

Ödül töreni hakkında bilgi veren Açıkdil, "29 Şubat saat 14.00'da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün tarafından yarışmayı kazanan fotoğraf sanatçılarına ödülleri verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün tarafından Lale Salonu'nda açılacak olan fotoğraf sergisi bir hafta süreyle 6 Mart saat 17.00'a kadar açık kalacaktır. Yarışmamıza katılarak değer katan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim