• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşında en çok şehit veren illerin...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşında en çok şehit veren illerin başında yer alan Kastamonu, şehitlerini anmak için yürüyüş düzenledi.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'da yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık grup, buradan yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca teröre lanet yağdı. Yürüyüşe katılanlar hep bir ağızdan "şehitler ölmez, vatan bölünmez" nidalarıyla Kastamonu'yu semalarını inletti.

Kastamonu Kalesinde son bulan yürüyüş, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ülkenin bölünmez birliği için mücadele etmiş tüm şehitler için dua edildi.

Tarih boyunca Türk Milleti üzerinde yapılan hesapların, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan ruh karşısında ezildiklerini ifade eden Vali Şehmus Günaydın, milletin birliğine, beraberliğine kast edenlerin milletten gerekli cevabı aldıklarını söyledi. Millete uzanan her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güce sahip olduklarını kaydeden Vali Günaydın, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu güzel toprakları bizlere vatan yapan, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, canları pahasına ülkemizi savunarak şehit düşen askerlerimize, polislerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimiz rahmetle, minnetle yad ediyorum" dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, şehitlere, gazilere layık olmak, onların izinde yürüyebilmek için daima birlik, beraberlik içersinde olunması gerektiğini ifade ederek, "Çanakkale ruhunu her zaman yaşatmalıyız. Yaşatmak zorundayız. Çanakkale ruhu ancak devletine, milletine, bayrağına, dinine, beraberliğe vereceğimiz önemle ancak yer bulabilir. Çanakkale'de nasıl ki dünyada ya bir ders verdiysek şimdi de bize karşı münafıklık eden ülkemizi bölmek isteyenlere de ders vermenin zamanıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yürüyüşte, 150 metre boyundaki Türk bayrağı ile Kastamonu Kalesinde vatandaşların ellerinde salladıkları Türk bayrakları görsel şöleni sahne oldu.

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kastamonu, Şehitleri İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim