• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II tanıtım toplantısına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, proje üretme noktasında...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II tanıtım toplantısına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, proje üretme noktasında çiftçilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulamaya geçirilen IPARD II programının tanıtım toplantısında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'nun kırsal kalkınma konusunda çok büyük bir potansiyeli bulunduğunu ifade etti.

Kastamonu'da kırsal alanın çok önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Babaş, "Kırsal kalkınmayı pilot hale getirmek için en önemli bölgelerden bir tanesinin Kastamonu olduğuna inanıyorum. Bu konuda da TKDK son zamanlarda kurulmuş en önemli kuruluşlardan birisi. TKDK birçok alanda çok önemli destekler veriyor. Ancak bizim proje üretme noktasında bir eksikliğimiz var. Bunun için biz özellikle Kastamonu iline proje firmalarını davet ediyoruz. Bu konuda bizlerin de destekçi olacağını her zaman belirtiyoruz. Çiftçi kardeşlerimiz belki projelerini hazırlayıp hızlı bir şekilde sunamayabilir. Onun için proje firmalarının açılması ve iyi desteklenmesi lazım. Tabi sunulacak projeleri usulüne uygun olarak da yapmak lazım" dedi.

"İNSANLARIN DOĞDUKLARI YERDE DOYMASI GÖRÜŞÜNDEYİM"

TKDK'nın öneminin gelecek dönemlerde çok daha fazla anlaşılacağını dile getiren Babaş, kırsal alanlardan şehir merkezine yapılan göç olgusuna da değindi.

Babaş, "İlimiz yıllardır göç veriyordu. Mart 2004 ile 2015 yılının başlarını baz aldığımızda görüyoruz ki köylerden kentimizi 5 bin nüfus göçü oldu. Bu senenin resmi rakamları henüz açıklanmadı ancak bu sene de yine bu seviyelerde bir göçün yaşandığı kanaatindeyim. Göç olayı iller açısından, çarpık kentleşme açısından ve geleceğimiz açısından çok önemli bir yer teşkil ediyor. Her şeyden önce göçü durdurmalıyız. Bunun için kırsalımızı, köylerimizi, çiftçimizi desteklemek ve onları doğduğu topraklarda hayatlarını idame ettirmelerini sağlamamız lazım. Ben insanların doğduğu yerde doyması görüşündeyim. Bu önemli bir konu" diye konuştu.

"KIRIK BARAJI PROGRAMA GİRDİ VE İHALELERİ YAPILIYOR"

Sadece şehir merkezine yönelik olarak değil il genelini ilgilendiren konularda da desteğini esirgemediğini, elinden geldiği kadar destek olmaya çalıştığını belirten Babaş, Kırık Barajı'nın bölgesel kalkınma açısından çok ciddi bir proje olduğunu söyledi.

Babaş, "Kırık Barajı çok önemli bölgesel bir projeydi. Özellikle kırsal kalkınma ve çiftçilerimiz açısından çok ciddi önemi olan bir projeydi. Kırık Barajı programa girdi ve ihaleleri yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Kastamonu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız da talimatlarını verdi. Çok kısa sürede bu projenin tamamlanmasını ve sulama alanlarının kapalı devre sulama sistemleri ile yapılarak bitirilmesini istiyorum dedi. Bunun için Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüklerine talimatlarını verdi" ifadelerini kullandı.

"TKDK BİRÇOK ALANDA ÇOK BÜYÜK DESTEKLER VERİYOR"

Kırsal alanda yapılan faaliyetlerin TKDK tarafından önemli destek gördüğünü dile getiren Babaş, birçok alanda milyonlarca lirayı bulan büyük desteklerin sağlandığını aktardı.

Tarımsal faaliyetlerin yanı sıra turizm konusunun da ciddi destek aldığını anlatan Babaş, şöyle konuştu: "Turizm konusu da ciddi manada destek gören alanlardan bir tanesi. Özellikle kırsal kesimlerde turizm alanında faaliyet gösteren işletmelere 1,1 milyon Türk Lirası'na kadar ciddi destek veriliyor. Yine kırsal ve tarımsal alanlarda ticari faaliyetlerini sürdüren sanayi kuruluşlarına 4,5 milyon Türk Lirası'na kadar destekler veriliyor. Bunlar çok büyük destekler. Bu desteklerle kırsal bölgelerde bu tür işletmelerin yapılabilmesinin önü açılmış. Ben bir tarım ili olan Kastamonu'da IPARD 2 gibi bir projenin başlatılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim