• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:
22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle açıklama yapan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Türkiye'de suyun hor kullanıldığını belirterek, gelecek nesillere...

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle açıklama yapan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Türkiye'de suyun hor kullanıldığını belirterek, gelecek nesillere suyun tasarruflu ve ihtiyaçları kadar kullanmaları konusunda bilgi verilmesi gerektiğini söyledi.

"22 Mart özel bir gün" diyen KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, "Yaşamımızda suyun önemi çok fazla, susuz hayat düşünülemeyeceği için suya verilen önemle birlikte, suyun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, etkin bir şekilde kullanımı, tasarrufu ve su ile ilgili bilinçlenmesi gereken insanların da bu günlerde daha duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Batukan, "Biz Kayseri Su Kanal İdaresi olarak, Kayseri'de yeterince su olduğunu bildirmemize rağmen Türkiye su yönünden fakir bir bölgede bulunuyor. Kuraklık zamanlarında bütün su kaynaklarında azalma söz konusu oluyor. Tasarruflu bir su tüketimi politikası izlenmezse gelecek yıllar için su ile ilgili riskli bölgeler oluşacağı bir gerçek. Bunun için şimdiki öğrencilerimize gelecekteki su ile ilgili kullanımlarını teşvik etmek amacı ile su tasarruf kitabı hazırlıyoruz" diyerek şu şekilde konuştu:

"Ezgi ve Mektup Arkadaşı, Su Hayattır, Boyayarak Öğreniyorum kitapları ile suyun nasıl tasarruflu kullanılacağını öğreniyorlar.

Türkiye'de gerçekten içme suyu kullanımı konusunda çok hor kullanım var. İnsanlarımız kaliteli suyu her amaçla düşünmeden kullanıyor. Gelecek nesiller için kullandığımız suları, geri dönüşümü çok zor olan suları çok arayacak durumdayız. Büyükşehir belediyemiz gelecek 50 yıl için Kayseri'nin su sıkıntısını çözdü. Açtığımız kuyular, ve dokuzpınarlar bölgesinden şehre getirdiğimiz su, yaklaşık 2.5 milyon nüfus ve 50 yıl için Kayseri'de herhangi bir sorun yaşanmaması için tedbir alındı. Tedbir almak, gelecek nesillere bol su ve temiz su bırakmak için kaygı taşımayacağımız anlamına gelmez. Biz şimdiden gelecek nesillerin daha bol ve daha temiz suya kavuşmaları için dünya Su Günü'nde suyun tasarruflu ve ihtiyaçları kadar kullanmaları için gerekli bilgileri vermeliyiz.

Hazır su içmeye teşvik eden bir görüş var. Evlere kadar temiz olarak getirdiğimiz Kayseri'de çeşmelerden akan su, hazır sulardan daha kaliteli ve daha niteliklidir. Halkımıza çeşmelerden akan sudan içmelerini tavsiye ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim