• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kasap Esnafının Sorunları Konuşuluyor

Kasap Esnafının Sorunları Konuşuluyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun Kula, Selendi ve Sarıgöl halkına hizmet veren kasap esnafı ile bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun Kula, Selendi ve Sarıgöl halkına hizmet veren kasap esnafı ile bir araya geldi. İl genelinde kasap esnafının mağdur olmaması için çalışma gerçekleştirildiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, bu noktada kasap esnafı ile toplantılar yapılmaya devam edileceğini dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun Kula, Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde mezbaha hizmeti verilmemesinden kaynaklı kasap esnafının sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla toplantı gerçekleştirdi. İlki geçtiğimiz ay Akhisar'da yapılan toplantının ikincisinde Kula, Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde hizmet veren kasap esnafı bir araya geldi. Kula Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Halil Erşahin, Kula Koordinasyon Şube Müdürü Önder Baştürk, Selendi Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kara ile Kula, Selendi ve Sarıgöl'de vatandaşlara hizmet veren kasap esnafı yer aldı. Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, "Manisa ilimizde şu anda Büyükşehir Belediyemize ait Şehzadeler, Akhisar, Salihli, Turgutlu ve Alaşehir mezbahaları olmak üzere kanun ve yönetmelik standartlarını sağlayan, kesim yapabilme şartlarına uygun mezbahalar faaliyetlerine devam etmektedir" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK VERECEK

Belirtilen ilçelerimizde bulunan mezbahalarımız kanun ve yönetmeliklerde belirlenen standartları, teknik ve hijyenik şartları sağlamadığı takdirde 01 Temmuz 2016 tarihi itibariyle süre uzatımı sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kapatılma durumu ile karşı karşıya kalacağını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu süre zarfında kasap esnafımızın mağdur olmaması ve kaçak kesimin önüne geçmek adına mülkiyeti belediyemize ait olup kiracımız tarafından işletilen en yakı mezbahada kesimlerini yaparak, sağlıklı etin halka ulaşmasını sağlamak istiyoruz. İlçelerimize modernizasyonu kanun ve yönetmelik şartlarını taşıyacak mezbahaları tesis edeceğimiz süre zarfında, belirli bölgelere, yönetmelikte tanımı yapılan soğuk havalı araçlarla Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermek istiyoruz. Bu kapsamda hiçbir ücret alınmadan mezbahalarda kesimi yapılacak olan hayvanların kesim yerine ulaştırılması, kesilen hayvanların karkaslarını mezbahalardan alınarak kasap esnafımızın işyerlerine teslim edilmesini sağlamak üzere çalışmalarımız başlatılacaktır" diye konuştu. Kasap esnafının sorunlarını da dinleyen Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, önümüzdeki günlerde Salihli'de de kasap esnafları ile toplantı yapılacağını belirtti.

Kasap Esnafının Sorunları Konuşuluyor

Kasap Esnafının Sorunları Konuşuluyor

Kasap Esnafının Sorunları Konuşuluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim