• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kartepe Kadınlar Kulübü ’Dünya Su Günü’ için yürüdü

Kartepe Kadınlar Kulübü  ’Dünya Su Günü’ için yürüdü
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla ile her yıl 22 Mart tarihi "Dünya Su Günü" olarak kutlanırken bu yıl Kartepe Belediyesi...

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla ile her yıl 22 Mart tarihi "Dünya Su Günü" olarak kutlanırken bu yıl Kartepe Belediyesi de su farkındalığına dikkat çekmek üzere bir etkinlik düzenledi.

Kartepe İlçesi'nin çevreci başkanı olmasıyla halkın her daim takdirini toplayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 22 Mart Dünya Su Günü'nde su farkındalığı için Kartepelilerle bir araya geldi. Karatepe Mahallesinde Başkan Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğini yaptığı farkındalık yürüyüşüne Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü üyeleri, Karatepe Mahalle Sakinleri ve Kartepeliler yoğun ilgi gösterirken, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Harun Arslan ve Karatepe Muhtarı Kerim Kaygın da katıldı.

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübünün 450 üyesi ile katıldığı 1 kilometrelik yürüyüş parkurunun sonunda Kartepeli çevreci kadınları Tökeli İmre Anıtı ve tarihi çeşmenin orada karşılayan ve tek tek tebrik eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dünya Su Günü'nde su israfına ve çevre kirliliğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Üzülmez, "Çeşmelerimizden akan suların İSU, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından teyit edilerek, bütün tahlil ve tetkiklerinin sıklıkla yapıldığı, sonuçları itibariyle de çok sağlıklı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Artık eski Türkiye'de değiliz. Devletin her birimi artık eskisi gibi değil vatandaş için çalışıyor. Vatandaşlarımız da bunun rahatlığını ve kolaylığını yaşayarak görüyor. Bu devlet, insanıyla, kaynaklarıyla, tarihiyle, kültürüyle çok zengin bir devlettir. Bize de suyumuzu, çayımızı, simitimizi paylaşmak ve değerlerimize, kaynaklarımıza sahip çıkmak, korumak kalıyor" dedi.

Başkan Üzülmez ve katılımcılar hep birlikte "Su Hayattır" diyerek suyu temsil eden mavi balonlarını gökyüzüne bırakıp, farkındalık oluşturdu. Program sonunda Kartepe Belediyesi tarafından simit ve çay ikramı da yapılırken, su kaynaklarının temiz tutulması için bir kez daha ortak duyarlılık çağrısı yapıldı. Dünya su günü ile ilgili Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)'de bir rapor yayınlarken, raporda su kaynaklarının hızla azalması nedeniyle 2040 yılına kadar dünya genelinde her 4 çocuktan birinin yani 600 milyon çocuğun ölüm ya da hastalık riski bulunacağı uyarısında bulundu.

Kartepe Kadınlar Kulübü ’Dünya Su Günü’ için yürüdü

Kartepe Kadınlar Kulübü ’Dünya Su Günü’ için yürüdü

Kartepe Kadınlar Kulübü ’Dünya Su Günü’ için yürüdü

Kartepe Kadınlar Kulübü ’Dünya Su Günü’ için yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim