• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı
Memur Sen Kars İl Temsilciliği ve ona bağlı 11 sendika üyeleri Cuma Namazı çıkışında son günlerde yaşanan hain terör saldırılarını kınadı.

Memur Sen Kars İl Temsilciliği ve ona bağlı 11 sendika üyeleri Cuma Namazı çıkışında son günlerde yaşanan hain terör saldırılarını kınadı.

Evliya Camii önünde Cuma Nmazı sonrasında toplanan kalabalık, son günlerde camilere ve eğitim yuvalarına yapılan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, "Demokrasimize kardeşliğimize son zamanlarda da dini değerlerimize mabetlerimize yönelik saldırılarını artıran, camileri yakıp yıkan, eğitim yuvalarını ateşe veren ve çocuklarımızı siper olarak kullanan bununlada yetinmeyerek kendilerinden olmayalara hayat hakkı tanımayan yaşlı gen, kadın, çocuk demeden barnarca tutumu karşısında siv,il toplum kuruluşları olarak sesimizi yükseltmek için burada bulunuyoruz" dedi.

"HAİN ÖRGÜT, YÜCE DİNİMİZİ VE KUTSAL KİTABIMIZ OLAN KUR'ANI KERİMİ DOĞRUDAN HEDEF ALMAKTA VE İNANCIMIZA OLAN DÜŞMANLIĞINI KUSMAKTADIR"

Terörün dili, dini, ırkı ve renginin olmadığını ifade eden Ebubekir Keleş, "Herkes biliyor ki, terörün dili, dini, rengi, ırkı ve hiçbir mazereti olmaz. Terör söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metotdur. Son zamanlarda daha şiddetlenen tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir. 80 milyonun bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğidir. Son dönemde İslamın sembollerine, 13 asırdır ezan sesinin dinmediği mabetlerine, İslamın en büyük eğitim yuvalarından olan medreselere yönelik saldırıları açıkca göstermektedir ki hain örgüt, yüce dinimizi ve kutsal kitabımız olan Kur'anı Kerimi doğrudan hedef almakta ve inancımıza olan düşmanlığını kusmaktadır" diye konuştu.

"BİREYSEL ÖZGÜRLÜKLERE VE BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİNE EVET! TERÖRE VE BÖLÜCÜLÜĞE SONUNA KADAR HAYIR!"

Hain örgütün sözde mevzilerinin ardında çocukları, kadınları ve gençleri kendilerine siper ederek, gerçekleştirdiği bu saldırılar, ülkemizin huzur ve güvenliği için gözünü kırpmadan, görev yapan kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı doğrudan hedef almaktadır diyen Keleş, "Bizde sivil toplum kuruluşları olarak bu hain terör girişimlerini, boşa çıkarmak, terör karşısında ortak tavır almak, bin yıllık kardeşliğimizin dimdik ayakta durduğunu göstermek ve sağ duyumuzu korumak adına sesimizi yükseltiyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, elbetteki devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin temel görevidir. Bize düşen ise terör ve bölücülük karşısında sesimizi yükseltmek ve teröre pirim vermeyeceğimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını haykırmaktır. Hain terör örgütü ve onu maşa olarak kullanan uluslar arası şebekeler çok iyi bilsin ki, bizler bu topraklarda var oldukça onlar kirli emellerine asla ve asla ulaşamayacaklardır. Biz hep birlikte büyük ve parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz. İnananlar kazanacak. Kardeşlik kazanacak. Sivil toplum örgütleri olarak diyoruz ki, "Bireysel özgürlüklere ve birlikte yaşama iradesine evet! Teröre ve bölücülüğe sonuna kadar hayır!" şeklinde konuştu.

Evliya Cami önünde terör saldırılarına tepki gösteren kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. Basın açıklamasına çok sayıda vatandaşta alkışlarla destek verdi.

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı

Kars’ta Memur Sen Terör Saldırılarını Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim