• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kars’ta Kayıt Dışı İşletmeler Kayıt Altına Alınacak

Kars’ta Kayıt Dışı İşletmeler Kayıt Altına Alınacak
Kars Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, kentte yaklaşık 800 kayıtdışı işletmenin olduğunu belirtti.

Kars Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, kentte yaklaşık 800 kayıtdışı işletmenin olduğunu belirtti.

Burulday, kayıt dışı işletmenlerin kayıt altına alınması için gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, "5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununun "Sicile kayıt mecburiyeti ve sicil işlemleri" başlıklı 68'inci maddesinde esnaf ve sanatkârların işe başlama tarihinden itibaren otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlü olduğu hüküm altına alınmıştır" dedi.

Burulday, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile Birliğimiz tarafından yapılan çalışma sonucu vergi mükellefiyeti tesis ettirerek ticari faaliyete başlayan fakat Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüğüne ve ilgili odaya kayıt yaptırmayan yaklaşık 800 işletme olduğu tespit edilmiştir. Kayıt dışı faaliyet gösteren bu işletmelerin kayıt altına alınması için gerekli uyarılar yapılmaktadır" diye konuştu.

Kayıt dışı işletmelerin kayıt yaptırmadıkları takdirde cezai işlem yapılacağına dikkat çekan Burulday, "Verilen süre içerisinde Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yaptırmayan işletmeler hakkında yasal işlem yapılarak 5362 sayılı Kanunun 68'inci maddesine göre mesleki faaliyeti durdurulacak ve 6102 sayılı Kanunun 33'üncü maddesine göre 1.000,00 TL idari para cezası ile cezalandırılacaktır. Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı olmayan işletmelerin yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından en kısa sürede Birliğimiz Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim