• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Karşıyaka Çocuk Şenliği Şölen Havasında Başladı

Karşıyaka Çocuk Şenliği Şölen Havasında Başladı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen "Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği" şölen havasında...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen "Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği" şölen havasında başladı.

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 24'üncü kez dünya çocuklarını Karşıyaka'da buluşturdu. 7 ülke ile konuk şehir Trabzon'dan toplam 160 çocuğun katıldığı şenlik, karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başladı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı'dan İskele'ye yürüyen çocukların büyük coşkusuna 5 binden fazla Karşıyakalı ortak oldu. Konuk çocukların yanı sıra, Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri ile halk dansları toplulukları da kortejde yer aldı. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Çevre apartmanlarda oturanlar ve dükkan sahipleri de astıkları Türk Bayrakları ve alkışlarla bayram sevincini paylaştı.

Kortejin Karşıyaka Vapur İskelesi'ne gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Meşaleler ve konfetiler etkinliğe renk kattı. İskelenin yan tarafında kurulan özel platformda; Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC ve Kosova ile Trabzon'dan gelen konuk çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Karşıyakalılar da gösterilere yoğun ilgi göstererek alanı doldurdu. Korteje, açılış törenine ve sonrasındaki resepsiyona CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl ve İlçe yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Karşıyaka Çocuk Şenliği, yurtsever Karşıyaka'nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna, Karşıyaka Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlediği geleneksel bir buluşmadır. Ön sözü barıştır, kardeşliktir, çocuklarımızın kişiliğinde geleceğe dair umuttur. Başta Atatürk olmak üzere, bu onurlu mirası bize bırakanları saygıyla anıyorum. 23 Nisan ile "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözümüzü yerine getiriyoruz. Farklı dillerden, kültürlerden gelseniz de Karşıyaka'da ortak bir paydanız var ve onu bizim ülkemizin çocuklarıyla, kardeşlerinizle paylaşacaksınız. O da barıştır. Karşıyaka, her zaman bu duruşla ve kararlılıkla, örnek olmayı sürdürecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı şimdiden kutluyor, Uluslararası Çocuk Şenliğimizden yükselecek umutların, yakın zamanda gerçeğe dönüşmesini diliyorum. Çocuk demek barış demektir, dostluk demektir, gelecek demektir. Bu değerlerimize sahip çıkacağız" dedi.

24. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliğinin 24 Nisan'a kadar devam edeceği öğrenildi.

Karşıyaka Çocuk Şenliği Şölen Havasında Başladı

Karşıyaka Çocuk Şenliği Şölen Havasında Başladı

Karşıyaka Çocuk Şenliği Şölen Havasında Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim