• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu
Kars Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileri, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey ile bir araya geldi.

Kars Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileri, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey ile bir araya geldi.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıda OSB yöneticileri, Vali Günay Özdemir, Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Selahattin Beyribey'e sorunlarını anlatma fırsatı buldu.

OSB'nin su, yol ve doğalgazla ilgili sorunlarının da ele alındığı toplantıda, sorunların çözüm noktaları masaya yatırıldı.

OSB'de yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini ifade eden Vali Günay Özdemir, "Su sorununu biliyoruz. Doğalgaz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz genellikle yönetimle tartışırken, şu şekilde tartışmıştık. Önce biz alt yapıyı yapalım. Suyu yapalım, doğalgazı yapalım. Ondan sonra yolu yapalım. Çünkü yolu yapmadan önce alttaki yapacağımız bütün işlemleri yapmamız gerekiyor. Bu sene inşallah su işi birkaç aya kadar bitecek. Doğalgazı da bitirdikten sonra yola da kesinlikle gireceğiz. Projelerimiz hazır kaynak anlamında da o kaynağı da bir şekilde temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise Kars'ta Lojistik Merkezi'nin kurulacağını ve bununla ilgili çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Milletvekili Ahmet Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars, artı Kars-Iğdır-Nahçıvan Projesi ki şimdi gündemde olan bu projedir. Bizi üç yol ağzı haline getiriyor. Üç yol ağzı haline geldiğimiz içinde Lojistik Merkez bizim için çok anlamlı bir hale geliyor. Biz Kars-Iğdır- Nehçıvan yok iken burada bir araştırma yaptık. Mezra'nın bölge olarak en doğru yer olduğuna uzmanlar karar verdi. Mezra ile ilgili çalışmalar başlarken, Azerbaycan ver İran ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Kars-Iğdır-Nahçıvan Projesi'nin de yapılması gereği ortaya çıktı. Bu da bizim için güzel bir haber, ondan sonra bakanlık tekrar şapkasını önünde koydu. Kars-Iğdır-Nahçivan Projesi de olacaksa Ondan önceki bir lojistik merkezi doğrudur, ondan 10 kilometre sonraki lojistik merkezi doğrudur. Doğru olan her iki yoldan da önce bir lojistik merkezi olmasıydı. Bundan dolayı şu anki Organize sanayi Bölgesi'ne kaydırıldı bu bir, ikincisi de ne yazık ki Mezra civarında şahıs arazileri de çok bir de bizim insanımız hemen gidip oradan arazi topladı. İşte tapuda alış-verişler satışlar yaptılar. İşte rayiçleri yükselttiler. Devletin de kaynakları sınırsız değil, bu sefer Organize sanayi Bölgesi içerisinde her ne kadar şahıs arazileri olmakla birlikte, ikinci Organize Sanayi Bölgesi içerisinde büyük bir alanın kamuya ait olması nedeniyle orya karar verildi. Demiryoları Genel Müdürlüğü Lojistik Merkezin uygulama projelerini hazırlıyor ve yapımına başlanacak" diye konuştu.

Sloganları devam etmeyi seven bir iliz, o sloganlarda tükeninceye kadar devam ediyoruz, bazen bitmiş olsa bile yine aynısına devam ediyoruz diyen Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "ben bu anlamda yeni sloganlar bulmamız gerektiği kanaatini taşıyoruz. Yani artık Lojistik merkez ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kesimhane ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onların ötesinde yeni sloganlar bulmamız gerekiyor. Geçmişten, dünden bugüne kladar geçen süreç içerisinde biz biz maalesef aşağıdan, başkaları yukarıdan bakar pozisyonda kaldılar. Biz onu ortadan kaldırmasını bölgeyi bölge olarak ele alınmasını, bu bölge içerisinde yatırımları birisinin ötekine de faydalı olabileceği şekilde bir planlama yapılmasını istedik. Ben şunu paylaşmak istiyorum. Aslında projeler güzel, ama ben 10 yıl sonra Organize Sanayi ile ilgili veya diğer alanlarla ilgili bunu inanarak söylüyorum, Kars'ı tanıyamayacaksınız? Onun için dik duruşunuza devam etmelisiniz. Onun için yatırımlarınıza devam etmelisiniz. Onun için bize düşenleri, bizden talep etmelisiniz. Yani söylemek başka bir şey, fikirleriniz söyleyin, olmayacak fikirleri söyleyin, zaman zaman söylüyoruz olmayacak fikirler, geçmişte olmayacak diye söylenen sözlerin bugün olan şeyler, sıradan şeyler olduğunu görüyoruz" diyerek OSB yöneticilerinden projelerini ve düşüncelerini kendileriyle paylaşmalarını istedi.

Genel anlamda Kars'ın konuşulduğu, Kars'a yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıda OSB Yöneticileri de sorunlarının çözümü noktasında, sorunlarını vali ve milletvekillerine anlatma fırsatı buldular.

Toplantıya; Vali Günay Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen, Özel İdare Genel Sekreteri Erdinç Dolu, AK Parti İl Başkanı Aden Çalkın, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sangu ve üyeleri katıldı.

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu

Kars Valisi Ve Milletvekilleri OSB Yöneticileriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim