• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kars İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Kars İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı
Kars İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Günay Özdemir'in Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Kars İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Günay Özdemir'in Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Günay Özdemir, Kars Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahir Ötegen, kurum amirleri ile konfederasyon ve sendika temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve kurum hedef gerçekleştirmeleri hakkında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından kısa bilgi verildikten sonra toplantının gündem maddeleri görüşüldü.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 8.Maddesi 4'üncü bendi kapsamında 2015 Yılı Faaliyet Raporunun onaylanması hususunun Kurul onayına sunuldu.

İşgücü Yönetmeliği kapsamında açılacak kurslara ilişkin mesleklerin belirlenerek 2016 yılı yıllık Eğitim Planının hazırlanmasına ve kurul onayına sunuldu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim Kurulunca hazırlanan son 3 aylık (Ekim-Kasım-Aralık) kurslara ilişkin denetim raporlarının kurul onayına sunuldu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı olan Denetim Kurulunun 5 gruba çıkartılarak Denetimde yer alacak kurumların belirlenmesi hususu görüşüldü.

25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu Ek Madde 1 de belirtilen "Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere ilişkin Tebliğ" kapsamında belge zorunluluğu getirilen mesleklerle ilgili hususu görüşüldü.

Kalfalık ve ustalık sınavlarının gün ve yerleri ile sınavları yapacak komisyonların oluşturulması ve meslek alanlarının özelliğine göre bu sınavların yazılı, sözlü veya hem yazılı hem de sözlü ve uygulamalı yapılması (MTEY.Değişik ibare:RG-20/09/2008-2703) hususu görüşüldü.

Kalfalık ve ustalık sınavlarının birden fazla kurumda yapılması nedeniyle meslek alan/dalları itibariyle sınavların hangi kurumda yapılacağının planlanması hususu görüşüldü.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan işgücü yetiştirme faaliyetlerine ilişkin planları inceleyerek Kurulun onayına sunuldu. İşletmelerde Mesleki Eğitim Denetleme Komisyonlarının kurulması hususu görüşüldü. Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda son olarak Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Yürütme Kurulunun İli sınırları içerisinde bulunan ilçe Kaymakamlıkları ile ilçe Belediye Başkanlıklarına ziyaretlerde bulunarak ilçelerin istihdam ve mesleki eğitim ihtiyaçları ile sorunların dinlenmesi ve yerinde tespiti açısından ilçelerde de Yürütme Kurulu toplantıları yapılması hususunda yürütme kuruluna yetki verilmesi görüşüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim