• BIST 10336.33
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı
Kars Belediye Başkanlığı'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Kars Belediye Başkanlığı'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programda şehit annelerine ve kadınlara kırmızı karanfil verildi.

Program öncesinde salondaki kadınlarla eşi Figen Karaçanta ile tek tek tokalaşan Başkan Karaçanta, şehit annelerinin ise ellerini öptü.

Programın açılış konuşmasını yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Bugün kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kere daha düşünmek için eşsiz fırsat sunan anlamlı ve yüklü bir günün içindeyiz. Toplumun her kesiminde, üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren, kadınlarımıza çok şeyler borçlu olduğumuzu biliyoruz. Şöyle ki, kadın elinin değdiği yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir ilerilik görmek mümkündür" dedi.

"ANALARIMIZIN ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ İÇİN HAYATİ ROLLERİNİN OLDUĞU ORTADADIR"

Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayat içerisinde eşit, onurlu, saygın bir yerinin olması gerekir diyen Karaçanta, "Bunun olması içinde herkese, hepimize büyük görevler düşüyor. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan analarımızın ülkemizin birliği ve beraberliği için hayati rollerinin olduğu ortadadır. Bu bir gerçektir. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine kadınlardır. Ötüken emanetini bizlere bırakan, bir Bilge hatun, söğüt sancağını yücelten Hayma anamız, Atatürk gibi bir yiğit doğuran Zübeyde anamız nasır tutmuş elleriyle şehit evladını toprağa uğurlarken döktüğü gözyaşında umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla bakan kadınlar, milletimizin ruhu olmuştur her zaman" diye konuştu.

Kadınların günümüzde hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Başkan Murtaza Karaçanata, "Günümüzde kadınlarımız maalesef hak ettiği yerde midir? Kesinlikle hayır! Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe vereceği bir şekilde arttığı görülmektedir. Bu bahsettiğim saldırılar yalnız ülkemizde olmamaktadır. Bilmelisiniz ki dünyanın her tarafında şekildedir. Tabi ki bizlerin temennisi ve dileği odur ki kadınlarımıza uzanan bu kirli ve kanlı ellerin kırılıp ve katillerine gereken cezanın biran önce verilmesidir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bulunan şehit annelerinin yanına gelen Başkan Murtaza Karaçanta, şehit annelerinin Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kars Belediye Başkanlığı'nca organize edilen Kadınlar Günü programı daha sonra Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kars Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim