• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Karın Germe Ameliyatlarına Talep Artıyor

Karın Germe Ameliyatlarına Talep Artıyor
Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, genetik olarak karın, bel ve göbek bölgesinin yağlanmaya daha müsait olduğunu söyledi.

Karın germe ameliyatlarına ilginin arttığı belirtildi.

Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, genetik olarak karın, bel ve göbek bölgesinin yağlanmaya daha müsait olduğunu söyledi. "Doğum ve sık kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen ve ayrıca genetik olarak karın bölgesindeki olası estetik sorunlarını çözümlemeye yardımcı bir operasyon olan karın germe ameliyatlarıyla estetik bir görünüm kazanmak mümkün" diyen Cihantimur, karın germe ameliyatına talebin giderek arttığını anlattı.

Karın germe ameliyatı konusunda bilgi veren Cihantimur, şöyle konuştu:

"İç organlarımızın büyük bir kısmını korumaya yardımcı bir yapıya sahip olan karın bölgesinde eğer genişlemiş yağ tabakası varsa, bölge spor, diyet ve egzersize çoğu zaman yanıt veremez hale gelir. Ayrıca, cilt yapısındaki çatlak adı verilen ve estetik dışı bir görüntüye sebep olan kolajen kırılmalarına bağlı deri sorunları yine bölgesel olarak sorun teşkil eder. Çoğunlukla yüksek kilolu bebeklerden sonra gözlemlenen karın kaslarındaki deformasyon, bu bölgenin artık kendisini taşıyamamasına ve sarkmasına sebep olur."

KİM KARIN GERME YAPTIRABİLİR?

Op. Dr. Bülent Cihantimur, "Karın bölgesinde yağlanma olanlar, karın cilt dokusunda çatlak ve deri deformasyonu yaşayanlar, iç karın kaslarında tahribat olanlar, sarkma, deri fazlalığı, form kaybı yaşayanlar, estetik dışı bu görüntüden kurtulmak isteyenlerin karın germe operasyonu yaptırabileceğini söyledi. Op. Dr. Cihantimur, eğer göğüslerde hacim kaybı yaşanmışsa, aynı operasyon içerisine meme protezi uygulaması da dahil edilebileceğini ve kesi yapılmaksızın mevcut karın germe kesiğinden işlemin gerçekleştirilebileceğini anlattı.

KARIN GERMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

"Yeni göbek deliğinin yeni konumu, bel kıvrımı ve venüs tümseğinin yeni oluşturulmuş yapıya göre yeniden şekillendirilmesi, karın estetiğinin olmazsa olmazlarıdır ve son derece estetik bir şekilde ele alınmalıdır. Karın germe operasyonunda iç karın sağlamlaştırılır, mevcut bombe yok olur, dikiş izi iç çamaşırın içine kamufle olur, gergin ve formunda bir karın yapısı oluşturulur" diyen Cihantimur, "Karın germe operasyonlarının bugün gelişmiş teknolojinin de avantajlarıyla hastaya son derece konforlu bir iyileşme süreci sunduğunu" sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim