• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Karın çilesini hayvanlar çekiyor

Karın çilesini hayvanlar çekiyor
Trabzon'da, cumartesi akşamı başlayan kar yağışı üç gündür devam ediyor.

Trabzon'da, cumartesi akşamı başlayan kar yağışı üç gündür devam ediyor. Uzun süreli kar yağışına hasret kalan şehir sakinleri ve çocuklar karın keyfini çıkartırken, çilesini ise sokak hayvanları ve kuşlar çekiyor. Çünkü bu hayvanlar kardan dolayı yiyecek bulamıyor.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, dernek olarak sosyal medya aracılığı ile ağır kış şartlarından dolayı hayvanlara sahip çıkılması çağrısında bulunduklarını belitti.

TRAHAYKO Başkanı Kurban, "Her mahallede temsilcilerimiz var. Kar yağışının uzun sürmesinden dolayı temsilcilerimizle sosyal medyada güç birliği yapıyoruz. Bir taraftan elimizin yetiştiği yere kadar kedi ve köpekleri besliyoruz, diğer taraftan vatandaşa da bu çalışmaya katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yapacağı en önemli katkı; bugünlerde apartman kapılarını açık bırakmaları. Bodrumlarını sokak hayvanları için açmaları ve beslenmelerine katkıda bulunmaları. Eğer kapılarımızı, bodrumlarımızı açarsak ağır kış şartlarında hayvanlar sokakta kalmayacak ve soğuktan ölmeyecekler." dedi.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün ağır kış şartlarından dolayı yaban hayvanlarına yem bıraktığına değinen TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Kurban, "Bir önceki kar yağışında Ortahisar Belediyesi sokak hayvanlarına mama dağıtmıştı. Bu kar yağışında da yapmalarını bekliyoruz ama sokaktakilerden daha çok barınaktakiler zor durumda. Çünkü barınakta bin kadar yavru hayvan var. Bunların ısınma problemleri var. Elektrikli ısıtıcılarla ısınıyorlar. Dün akşam elektriler kesikti. Bugün var ama kesilmemesi önemli. Sokaktaki gezerken ısınabiliyor ama barınaktaki hem yavru yem de dar bir alana sıkışmış durumda." şeklinde konuştu.

TRAHAYKO Başkanı Kurban, yerel yönetimler sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar yaparken, vatandaşların da tuttukları hayvanları barınağa taşımalarından yakınarak, küpeli hayvanların sokakta olmaları gerektiğini ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim