• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kardelen’e Dubai Gulfood Fuarı’nda Büyük İlgi

Kardelen’e Dubai Gulfood Fuarı’nda Büyük İlgi
Kardelen Kestane Şekeri'nin üreticisi İlka Şekerleme Ltd. Şti., 21-25 Şubat'ta Dubai'de düzenlenen Gulfood 2016 Gıda Fuarı'na katılarak Bursa Kestane Şekeri'ni...

Kardelen Kestane Şekeri'nin üreticisi İlka Şekerleme Ltd. Şti., 21-25 Şubat'ta Dubai'de düzenlenen Gulfood 2016 Gıda Fuarı'na katılarak Bursa Kestane Şekeri'ni tanıttı. Firmanın Genel Müdürü Mümin Akgün, bu yıl 4. kez katıldıkları fuarda ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Mümin Akgün, Gulfood 2016'ya bu yıl 5 bin dolayında firma katıldığını ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 114 ülke pavyonunun yer aldığını, gıda sektöründeki çok sayıda tanıtım grubunun fuarda stant açtığını belirtti. Yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırlayan fuarın, Ortadoğu'nun alanındaki en büyük, dünyada da bu alanda düzenlenen gözde fuarlardan biri olduğunu kaydetti. Dubai'nin Afrika, Asya ve Ortadoğu'da önemli bir kesişme noktası olduğuna vurgu yapan Akgün, fuara 4 yıldır aralıksız katıldıklarını ve halen Türkiye'den tek kestane şekeri üreticisi olduklarına vurgu yaptı. Akgün, "Standımıza gelen müşteriler, Bursa Kestane Şekeri'nin damak tatlarına daha uygun olduğunu bize söylediler. Mevcut müşterilerimizin yanı sıra yeni firmalarla oldukça verimli görüşmelerimiz oldu" dedi.

Akgün, statlarında İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Bessam Yıldırım, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTSO Meclis üyeleri, eski Bursa Milletvekili Önder Matkı, Konya Sanayi Odası Eski Başkanlarından Tahir Büyükhelvacıgil, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ile Balıkesir İl Müdürü Zekeriya Durmuş BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş başta olmak üzere Bursa ve Türkiye'den de önemli konuklar ağırladıklarını sözlerine ekledi.

Kestane şekerinin tüm dünyada beğenildiğini vurgulayan Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, İlka Şekerleme olarak Kardelen markasıyla Türkiye'nin her köşesine ulaştıklarını söyledi. Özdemir, Cardelion Markasıyla da yurt dışı pazarlara da ağırlık verdiklerini vurguladı. Özdemir, dünya genelinde Fransızların ürettiği kestane şekerlerinin pazara hâkim olduğunu belirterek, "İlka Şekerleme olarak, dünyada gıdayla ilgili yurt dışı fuarlara katılarak yaptığımız tanıtım sonrasında, ürünlerimiz pazarda beğenildi. Yurt içinde Kardelen başta olmak üzere 6 farklı markayla pazara ürün sunuyoruz. Yurt dışında da Cardelion markasını kullanıyoruz" dedi.

Bu yıl yurt içi ve dışı fuar tanıtımlarının devam edeceğine vurgu yapan Özdemir, Mayıs ayında Chicago'da Sweet and Snack ve Berzilya'da APAS 2016, Eylül ayında İstanbul CNR Expo'da Worlffood 2016 ve Ekim ayında da Fransa'da SIAL Fransa 2016'ya katılacaklarını ifade etti.

Cardelion markasını ABD, AB ülkeleri ve Çin başta olmak üzere 5 kıtadaki çok sayıda ülkede ve ekonomik birlikte tescillediklerini söyleyen Deniz Utku Özdemir, Bursa'da ürettikleri kestane şekerlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için yoğun bir çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim