• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Karahan: Artvin halkı yaşam hakkını korumaya ve savunmaya çalışıyor

Karahan: Artvin halkı yaşam hakkını korumaya ve savunmaya çalışıyor
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin'de yaşananları değerlendirdi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin'de yaşananları değerlendirdi. Artvin halkının yaşam hakkını korumaya ve savunmaya çalıştığını söyledi.

Artvin'in doğa mücadelesinin her alanında yer alan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin halkının süreci başından sonuna kadar yönettiğine dikkat çekti. Karahan, "Asla şu veya bu diye bir yerlere yaslanması doğru değil. Derneğimizde yaptığımız en son toplantıya AKP'sinden MHP'sine, CHP'sinden ÖDP'sine ve Saadet Partisi'ne kadar bütünü buradaydı. Sivil toplum kuruluşları da aynı şekilde. Artvin halkı bir bütündür. Bunun marjinal bir grupla şununla bununla bir ilişkisi yoktur. Artvin halkı burada sadece yaşamını korumaya yaşam hakkını savunmaya çalışıyor. Bu bütün mahkeme kararları ve bilimsel raporlarla ispatlanmıştır. Artvin'de aşağıdan yukarıya baktığınız zaman neler ola bileceğini normal sıradan bir vatandaşın da anlayabileceği, yukarıya çıkar ise yukarıdan aşağıya çok net görebileceği ve şu an heyelanlar tetiklenmiş durumda. Artvin zaten başka sorunlarla uğraşması gerekiyor, tepelerin güçlenmesi gerekiyor. Ormancılığın başka sorunları var. İklimler de eğişiyor. Hopa'da yaşananlar ortada, devamının ne olacağını bilemiyoruz. Şimdi ise Artvin'de böyle bir şeyi dayatıp zorla yaşamımızı elimizden almak istiyorlar. Artvin halbuki bir dünya mirasıdır. O şirketin hemen Cerattepe'den çekilmesi gerekir." diye konuştu.

YİTİRİLENLERİN TEKRAR GERİ GELMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Mimar Osman Güdüm ise Artvin'e ikinci gelişi olduğunu, bölgesel olarak bakıldığı zaman Doğu Karadeniz'in isyanda olduğunu dile getirdi. Bölgede yürütülmek istenen çalışmanın Cerattepe'ye vurulan bir hançer olduğunu ifade eden Güdüm, "Şu ana kadar yapılan bütün çalışmaları iziliyorum. Son bir kaç gündür kolluk kuvvetleri ve iktidarın yapmış olduğu işlemler tamamen gayri yasaldır. Yitirilenlerin tekrar geri gelmesi mümkün değil. Dolayısı ile burada Artvin halkının direnişinin yanındayız." şeklinde konuştu.

Karahan: Artvin halkı yaşam hakkını korumaya ve savunmaya çalışıyor

Karahan: Artvin halkı yaşam hakkını korumaya ve savunmaya çalışıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim