• BIST 9933.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Karaduman’dan Akdemir’e “Kentsel Dönüşüm” Yanıtı

Karaduman’dan Akdemir’e “Kentsel Dönüşüm” Yanıtı
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Zonguldak'ın da kentsel dönüşüm fırsatlarından yeterince yararlanması ve halkımızın daha...

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Zonguldak'ın da kentsel dönüşüm fırsatlarından yeterince yararlanması ve halkımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için çağrı ve çabalarımız sürmektedir" diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamalarına yanıt verdi. Karaduman, "Zonguldak'ın da kentsel dönüşüm fırsatlarından yeterince yararlanması ve halkımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için çağrı ve çabalarımız sürmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda ilgili kanun açık olmakla birlikte yerel yönetimlere düşen sorumluluk ortada. Zonguldak Belediyesinin Cumhuriyet Halk partili Sayın Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in tarafımıza yönelik açıklamalara yazılı bir açıklamayla yanıt vermeyi uygun gördük. Böylece konunun ve öneminin daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"KANUN HAZIR BELEDİYE NEYİ BEKLİYOR"

5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesini hatırlatan Metin Karaduman, "5393 sayılı belediye kanununun 73 maddesinin TEMEL AMACI açıktır. Buna göre; "Belediye, kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek; konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturmak, deprem riskine karşı tedbirler almak veya kentin tarihî ve kültürel dokusunu korumak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabilir. Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında yıkılarak yeniden yapılacak münferit yapılarda ilgili resim ve harçların dörtte biri alınır. Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında bulunan yapıların boşaltılması, yıkımı ve kamulaştırılmasında anlaşma yolu esastır" denilmektedir. Bu madde Belediyemizin çoktan üstlenmesi gereken sorumluluğu açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Karaduman "Zonguldak'ta ki yapılara ve yapılaşmaya bakıldığında gerek kentimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi gerekse modern şehirleşmenin önünün açılabilmesi için bu kanundan faydalanmanın gerekliliği ortada. Kentsel dönüşümün sağlıklı, bütüncül ve amacına uygun kapsamda sağlanabilmesi için yerel yönetimlere önemli görevler düşmektedir. Kentsel dönüşüm ile ilgili daha önceden kamuoyuna duyurduğumuz çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak'ın makûs talihini değiştirecek olan kentsel dönüşümün bir an önce sağlıklı şekilde başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak başlattığımız Kentsel Dönüşüm yol haritasının hazırlıkları, Şehir Plancısı arkadaşlarımız tarafından Çınartepe ve Mithatpaşa Mahallelerinde devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"TAPULAR ALINACAK"

Kentsel dönüşümün Zonguldak'ta yapılması gereken olmazsa olmaz çalışmalar arasında olduğunu ifade eden Karaduman, şöyle devam etti:

"Kentsel Dönüşüm Zonguldak'ta "olmazsa olmaz" yapılacak çalışmalarımız arasındadır. Yakın zaman içinde başlayacak olan parsel çalışmalarından sonra milletimiz hazine arazisi üzerindeki arsalarına tapu alacaktır. Bizler pek çok kentinde hızla hayata geçen kentsel dönüşüm projelerinin Zonguldak'ta da hayata geçirilmesi ve hemşerilerimizin bu fırsattan mahrum bırakılmaması için gerekli tüm siyasi destekleri vermekle birlikte, çağrılarımızı yineliyoruz. Zonguldak Belediyesi önderliğinde artık Kentsel Dönüşüm çalışmaları başlatılarak değişim ve dönüşümün yapılması milletimizin lehine olacak Kentsel Dönüşümden hem Zonguldak kazanacak hem de Milletimiz kazanacaktır. Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir'in basına yansıyan son açıklamasında hazırlık içinde olduğumuz taslakla ilgili eleştirilerini gördük. Belediye Başkanımız bizim hazırlık yaptığımız çalışmayı kendilerine getirmediğimizi söylemiş. Ama şunu bilmesi gerekir ki, biz bir iş yaparken ince eleyip sık dokuruz. Keşke bugüne kadar halkımızın ve şehrimizin menfaati doğrultusunda kentsel dönüşüm konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yapsalardı bugün hala bunları tartışmak ve konuşmak zorunda kalmazdık. Yine de çağrı ve çabalarımızın ardından konunun öneminin farkına varıldığını görmek sevindirici. Başkanımız merak etmesin çalışmamız bittiği anda kendisinden randevu isteyeceğiz. Zonguldak fazlasıyla zaman kaybetti ve halkımız mağdur ediliyor. Kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması ve sağlıklı uygulamalar için destek vereceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim